Recensie: The Christmas Chronicles

In de categorie kerstfilms keken we deze week The Christmas Chronicles op Netflix. Deze film is van de makers van Home Alone en Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Dat schept wel een zekere verwachting en ik had dan ook het idee dat deze film iets meer verhaal en inhoud zou hebben dan de gemiddelde kerstfilm.

Plot

Kate en Teddy Pierce, broer en zus, vieren voor het eerst kerst zonder hun vader. Als hun moeder op kerstavond onverwachts naar het ziekenhuis moet om te werken, moet Teddy op zijn kleine zusje passen. Zij is vastbesloten om de kerstman vast te leggen op video met haar vaders oude camera. Als ze de kerstman betrappen en de slee laten crashen, belanden ze in een avontuur waar andere kinderen alleen maar van kunnen dromen.

The Christmas Chronicles

Deze film heeft een hoog feelgood gehalte. Het is geen kerstfilm met romantiek en clichés, maar juist eentje met een mooi verhaal over een broer en zus die normaal gesproken alleen maar ruzie maken, maar nu een manier vinden om samen te werken en het kerstfeest te redden.

Kurt Russel zet een kerstman neer met  veel humor en actuele grappen en uitspraken. Natuurlijk weer meneer Claus alles van iedereen en hij kent iedereen bij naam, maar daarnaast heeft hij vanaf de Noordpool ook het nieuws goed in de gaten gehouden. Dat maakt deze rol erg leuk.

Verder zitten er natuurlijk wel clichés in, want het kerstfeest moet gered worden en er gaat eerst van alles fout voordat het goed komt. Er zijn rendieren, elfjes en een kapotte slee. Toch zit deze film zowel qua verhaal als grafisch mooi in elkaar. Alles bij elkaar is The Christmas Chronicles dus een aanrader voor deze kerst.

 

 

Film informatie

Titel: The Christmas Chronicles
Regie: Klay Kaytis
Cast:  Kurt Russell, Darby Camp, Judah Lewis 
Speelduur
: 104 minuten
Releasejaar
: 2018
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply