Recensie: The Finest Hours

The Finest Hours kwam in 2016 in de bioscoop, en aangezien het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal had het al vrij snel mijn aandacht. The Finest Hours is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de grootste redding op zee in de geschiedenis van de Amerikaanse Kustwacht. Wil je weten of jij de film nog moet gaan zien? Hieronder vind je mijn recensie.

Plot

Op 18 februari 1952 wordt de Oostkust van de Verenigde Staten getroffen door een van de zwaarste stormen ooit. Met dodelijk geweld laat de storm een spoor van verwoesting achter. De SS Pendleton, een T2-olietanker die onderweg is naar Boston, wordt zwaar getroffen. Het schip breekt letterlijk doormidden en 30 bemanningsleden zitten als ratten in de val. Als hoogste in rang realiseert Ray Sybert zich al snel dat hij de leiding moet nemen over de doodsbange bemanning. Ze zullen alles op alles moeten zetten om de zwaarste storm die ooit de Oostkust teisterde, te overleven.

The Finest Hours

Het verhaal van de film zelf is heel indrukwekkend, vier man beginnen aan een zelfmoord missie om 32 mensen te redden in een bootje op 20 meter hoge golven. Dat het verhaal waar gebeurd is maakt het nog indrukwekkender. De opbouw van de film doet alleen een klein beetje afbreuk aan het geheel. De proloog waarbij het Bernie zijn vriendin ontmoet en vervolgens enkele maanden later verloofd had iets korter gekund. Hoewel het duidelijk bijdraagt voor de film, is de grote hoeveelheid aan details die het met zich mee brengt niet echt het noodzakelijk voor het verhaal.

The Finest Hours 2

Als het verhaal daadwerkelijk begint zijn de graphics goed en wordt je duidelijk meegenomen in de emoties wordt meegenomen van de heren op de SS Pendleton, om vervolgens met de stress geconfronteerd te worden op het reddingsschip. Dit geheel van de film loopt lekker in elkaar door, en dit met de digitaal bewerkte zee maakt het een hele mooie film.

The Finest Hours

Helaas wordt er te vaak als je net in een spannend moment zit terug geschakeld naar de derde verhaallijn. De verhaallijn van de bezorgde Miriam die er alles op zet om te weten waar haar vriend uithangt en hiermee ook de baas van Bernie lastig valt is een leuke verhaallijn, maar wordt te vaak naar voren gehaald en op de verkeerde moment waardoor je de spanning van de film niet continu vast kan houden.

The Finest Hours 3

 

Conclusie

Als je het liefdesverhaal van Bernie en Miriam een beetje weg denkt hou je een goede film over die je vanaf het begin tot het einde vast kan houden. Ik denk dat de film een goede 9/10 had gescoord op het moment dat het vooral om de spanning en sensatie gaat van de reddingsactie. Nu dit niet het geval is hou je wel degelijk een goede redding-drama-film over. Maar het met liefdesverhaal erbij wat het eigenlijk een redding-liefde-sprookjes-film van maakt is het nog steeds een dikke voldoende. Ik vond het dan ook vreemd dat ik maar met 6 man in de bioscoop zat, en dat ik überhaupt moeite had om een bioscoop te vinden waar hij draaide.

Film informatie

Titel: The Finest Hours
RegieCraig Gillespie
Cast: Chris Pine, Casey Affleck, Ben Foster, Holliday Grainger
Speelduur:
117 minuten
Releasejaar:
2016

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply