Recensie: The Godfather

Het is dit jaar maar liefst 45 jaar geleden dat The Godfather in de bioscoop draaide. Het is een filmklassieker en een must-see volgens vele filmliefhebbers. Ik had de film nog nooit gezien (shame on me!) en dit leek mij een goede gelegenheid om de film eens te kijken. Want is een film na 45 jaar nog steeds interessant om te kijken?

Plot

Don Corleone heeft in New York een waar maffia imperium opgebouwd. Zijn zoon Michael wil aanvankelijk niets met de duistere praktijken te maken hebben, totdat zijn vader na een aanslag in het ziekenhuis belandt.

The Godfather

Ik ben de film blanco gaan kijken en ik merkte dat het niet heel vlot gaat.  Dat is niet erg, zeker niet als er veel actie te zien is. Later was ik blij dat ik even tot rust kon komen ;-). Het verhaal is zeer boeiend en je wordt meegenomen naar de jaren 40. Zo voelt het ook en het is ook weleens fijn om een film te zien zonder hippe gadgets. Er zitten meerdere plot twists in de film, waardoor ik geboeid bleef kijken. Een film met alleen maar actie vind ik doorgaans niet leuk, maar met een goed verhaal (of humor) kan ik zeer waarderen. Leuk feitje: Al Pacino was voor de film redelijk onbekend en dat vond Paramount niet zo’n goed idee van regisseur Francis Ford Coppola. Net zoals het idee om Marlon Brando te vragen, die al jaren geen succes meer had gehad. Toch ging Paramount overstag en dat bleek een gouden greep te zijn. Marlon Brando speelde de sterren van de hemel en voor Al Pacino was dit zijn grote doorbraak.

“The Godfather”
Al Martino, Talia Shire
1972 Paramount Pictures

Conclusie

Na 45 jaar is The Godfather een schitterende film! Je moet er echt even voor zitten, want drie uur is wel lang, maar dan heb je ook wat.

Film informatie

Titel: The Godfather
Regie: Francis Ford Coppola
Cast: Marion Brando, Al Pacina, James Caan, Robert Duvall, Diane Keaton, John Cazale e.v.a.
Speelduur: 170 minuten
Releasejaar
: 1972
Oordeel: ★★★★★

The following two tabs change content below.

Kim

Naar de bioscoop gaan, is er bij Kim met de paplepel ingegoten. Haar oma werkte jarenlang in een bioscoop en zo zag ze alle films. Toen waren het alleen kinderfilms, tegenwoordig houdt ze ook van drama, (romantische) komedies en actie films. Naast films vindt Kim onder andere muziek, radio, katten en series kijken leuk.

Latest posts by Kim (see all)

Leave a Reply