Recensie: The Incredible Hulk

The Incredible Hulk is de tweede film die door Marvel geproduceerd is uit de Marvel Cinematic Universe. Het is daarmee dus de opvolger van Iron Man die ook dat jaar uitkam. Wij keken de film in het kader van “Wij willen alle Marvel films zien”. Wat wij van The Incredible Hulk vonden? Dat lees je hieronder is onze recensie.

The Incredible Hulk

Plot

Zijn rustige leventje, waarin hij als briljant wetenschapper samenwerkt met zijn ex-vriendin Betty Ross, verbergt een pijnlijk verleden. Een bizar laboratoriumongeluk brengt Bruce’s heldhaftige neigingen naar boven, maar geeft ook zijn verborgen demonen de vrije teugel. Hij verandert in het machtigste wezen op aarde, supermonster en held tegelijk.

The Incredible Hulk

The Incredible Hulk

The Incredible Hulk begint met een aantal flashbacks, deze flashbacks vertellen de geschiedenis hoe Bruce Banner veranderde in de Hulk. Het is mooi dat dit met flashbacks is gedaan, omdat er anders waarschijnlijk een half uur of meer aan saaie informatie moest worden toegevoegd, dit wordt nu dus gedaan in hooguit 10 tot 15 minuten flashbacks. Na de flashbacks zien we Bruce Banner opnieuw in de sloppenwijken van Brazilie waar het vervolg van de film begint.

Op een dag snijdt Banner zich en een druppel van zijn bloed belandt in een flesje frisdrank. Dit flesje wordt later in de Verenigde Staten verkocht aan een nietsvermoedende klant, die meteen nare gevolgen ondervindt van het drinken ervan. Deze gebeurtenis zet de Amerikaanse overheid weer op het spoor van de Hulk, en ze sturen een team naar Brazilië om Banner te vangen. Dit team wordt geleid door Emil Blonsky. Aangezien Emil Blonsky het niet kan opnemen tegen Bruce Banner besluiten ze hem in te spuiten met hetzelfde middel dat op Bruce Banner is gebruikt waardoor hij de Hulk werd. En vanaf dat moment the fight is on…

The Incredible Hulk

Conclusie

De conclusie over deze film is een beetje lastig te geven, want eerlijk is eerlijk ik snap ook wel dat het moeilijk is om een film neer te zetten waar half New York vernietigd word door een groen monster. De film moet dus zeer vertrouwen op de graphics, en vaak gaat dit goed, maar soms vliegt het net uit de bocht. Het verhaal zelf voelt een beetje tegen, het is een beetje een love story die gemixed is het een superhelden verhaal. Als de focus minder op de relatie van Bruce Banner had gelegen was het de film waarschijnlijk ten goede gekomen. Het is teveel love-story en te weinig actie.

Deze film maakt deel uit van het Marvel Cinematic Universe. Wil je daar meer over weten lees dan ons artikel hierover. The Incredible Hulk is beschikbaar op Netflix en natuurlijk ook gewoon te koop

Film informatie

Titel: The Incredible Hulk
Regie: Louis Leterrier
Cast: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth
Speelduur:
113 minuten
Releasejaar:
2008
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply