Recensie: Tiger King

De documentaire serie Tiger King maakt veel los. Wij zullen eens kijken what all the fuss is about…

Plot

We nemen een kijkje in het leven van de mega excentrieke, geweer liefhebbende, country zingende, homofile redneck: Joe Exotic, die een dierentuin runt met voornamelijk grote katachtigen.

Tiger King

Iedereen heeft het over de 7-delige documentaire serie Tiger King. En groot gelijk hebben ze. Want nog nooit zijn er zoveel excentrieke mensen, zoveel drama en zoveel vreemde gebeurtenissen in een docu serie voorgekomen. Het lijkt wel de redneck versie van GTST, zo onwerkelijk is het.

Het leven van Joe lijkt op rolletjes te lopen. Hij is gelukkig getrouwd met twee mannen, heeft een goed bezochte dierentuin, hij schiet zijn geweren en zingt erop los. Toch is er iets wat aan hem knaagt, namelijk de dingen waar hij en zijn dierentuin van beschuldigd worden. Met name Carole Baskin, die een opvangcentrum heeft grote katachtigen, heeft het op hem gemunt. Joe trekt zijn volle wapenuitrusting aan en trekt ten strijden, zodat er een langdurig slepend conflict uitbreekt.

Conclusie

Tiger King is een grote WTF. We kijken mee in een wereld die totaal vreemd is. Een wereld van grote katachtigen en hun baasje, die allemaal excentriek en vooral hypocriet, narcistisch, egocentrisch zijn en waarbij het realiteitsgevoel al heel erg lang weg is. De docu gaat over de kinderachtige ruzies die zijn ontstaan en totaal uit de hand lopen. Dit zorgt er ook voor dat je je ogen er niet vanaf kunt houden. En hoewel de docu soms overal en nergens is, omdat het echte reality-TV is, blijft het spannend.

Niemand in de docu is heilig, ze hebben allemaal iets op hun kerfstok. De ene wat meer dan de ander en de makers van de docu laten het over aan het publiek wie nu goed of slecht was. Maar een ding is zeker, ze zijn allemaal doorgedraaid, vooral als je weet dat degene die het meest verstandig lijkt een drugsbaron is waarop Scarface is gebaseerd.

Verder gebeurt er een hoop echte tragedie waardoor je toch wat medelijden hebt. Maar het blijft bovenal vreemd. Zo zie je maar weer, de realiteit is soms nog vreemder dan fictie.

Film informatie

Titel: Tiger King
Cast: Carole Baskin, Joe Exotic, Bhagavan Antle
Releasejaar
: 2020
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Edy van Hoof

Latest posts by Edy van Hoof (see all)

Leave a Reply