Recensie: Uilenbal met winactie

Voor een ieder die om wat voor reden dan ook ‘Uilenbal’ niet in de bioscoop heeft gezien of er nogmaals lekker thuis van wil genieten, is vanaf deze maand ‘Uilenbal’ van de makers van ‘Kikkerdril’ op dvd verschenen. En we mogen nog twee exemplaren verloten ook!uilenbal

 

Plot

Meral is net verhuisd en vind het moeilijk om nieuwe vrienden te maken. Dan verschijnt er een muisje in haar slaapkamer en wordt alles anders. Ze wordt wel steeds bijna betrapt door haar vader en moeder, die zelfs muizengif gaan halen. Na een spreekbeurt over uilenballen probeert ze op school het ijs met haar klasgenoten te breken. Dat is nog steeds niet eenvoudig, maar wanneer ze Piepiep mee neemt op schoolkamp ontstaat er toch een hecht vriendenclubje met vier zeer uiteenlopende karakters. Dan wordt Piepiep gegrepen door een uil en is Meral niet te troosten. De kennis over uilenballen komt nu goed van pas en de vrienden gaan toch samen op een zoektocht.

Uilenbal

De film staat bol van de liedjes en muzikale deuntjes tijdens het kijken. Dat maakt het tot een vrolijk geheel voor de hele familie. Het verhaal klopt bij de leeftijd van de hoofdrolspelers en alles wat hen interesseert, van spreekbeurt tot schoolkamp en in hoofdzaak vriendschap natuurlijk. Het gekibbel over de kamer-indeling op schoolkamp is zeer herkenbaar.

uilenbal

Conclusie

Met een filmduur van 80 minuten is de spanningsboog voor de kleintjes niet al te groot. Zelfs de kleuter heeft aandachtig gekeken en natuurlijk gedanst tijdens de liedjes. Ze kan het plot later aan opa & oma uitleggen, dus de boodschap is ook nog eens overgekomen. De oudste zit in dezelfde leeftijdscategorie als de vriendenclub en ze geniet van het verhaal. Hilariteit alom als Piepiep ontsnapt en door de eetzaal scharrelt.

uilenbal

Film informatie

Titel: Uilenbal
Regie: Simone van Dusseldorp
Cast:  Birgit Schuurman, Rene van ‘t Hof, Jashayra Oehlers, Matheu Hinzen & Felix van de Weerdt.
Speelduur
: 80 minuten
Releasejaar: 2016
Oordeel: ★★★★

Winactie

Voor de winactie maken we gebruik van Rafflecopter. Aan het einde van de winactie loten wij de winnaar. Hierdoor zijn wij volledig onpartijdig. Je kunt verschillende punten verdienen en hoe meer punten hoe meer kans je maakt op de kaartjes. De loting is random, dus je kunt ook winnen als je maar op één manier mee doet. Om mee te kunnen doen, log je in met Facebook of via e-mail. Dit zorgt ervoor dat wij contact met je op kunnen nemen als je wint
a Rafflecopter giveaway

The following two tabs change content below.

Linda

Recensent
Ik ben thuisblijfmoeder van 3 dochtertjes. Eigenaar en blogger Lmcmr bij Thuisleven.com. Ik recenseer kinder- en jeugdboeken voor KiDDoWz en films voor FilmGeek. Ik ben klassenouder en actief op de lokale weggeefhoek.

Latest posts by Linda (see all)

You May Also Like

24 comments

Jis says:

Kikkerdril was heel leuk, ben benieuwd naar deze film!

Ine says:

Lijkt me erg leuk

magda van lonkhuijzen says:

onze meiden willen dolgraag deze film zien

Sander says:

Leuke films om te kijken met de kinderen op een luie pyjama zondag!

mechelina en jan says:

zou dolgraag met ons gezin genieten van deze familiefim

Alyt van der Heide says:

Ja deze film Uilenbal is geweldig!!!
We hebben deze film gezien in de bioscoop. En mijn dochter heeft de filmposter op haar kamerdeur hangen. Is leerzaam, leuk en een beetje spannend en zielig.
Wil ‘m graag winnen, mijn jongste dochter heeft ‘m nog niet gezien.

JW Frijters says:

Leuke actie en natuurlijk geweldig om met de hele familie te bekijken!

Onze 2 kinderen houden van Nederlandse kinderfilms. Daar zijn we echt goed in. Deze film kennen ze nog niet; Kikkerdril wel. Die is al vele malen bekeken. Hoop daarom de dvd te winnen.

Ik doe mee, ik weet niet of ie niet te spannend is voor onze zesjarige (ze is niet zo’n held…), maar anders bewaar ik m tot volgend jaar

Loes Hoekstra says:

Leuk!

Natalie van de Vries says:

Erg leuk voor mijn 2 meiden! We zijn erg benieuwd naar de film Uilenbal 🙂

rene venema says:

deze hebben we helaas gemist in de bios.We kijken zoveel mogelijk Nederlandse kinderfilms in de bios. Ze zijn erg leuk en we moeten de Nederlandse filmindustrie goed ondersteunen. Deze lijkt ons erg leuk om met onze meiden te gaan kijken!

Nelly says:

Ik loot graag mee.

Ik houd veel van dieren en zou graag willen winnen! Het lijkt me erg leuk om deze film gezellig thuis samen te bekijken met mijn vader, moeder en zus! Ik loot dus graag mee 😉

Sonja Schaap says:

Ik doe graag mee voor onze 2 lieve jongens Berend en Martin.
Mooie verrassing voor ze. Wat zullen ze super blij zijn, mochten we winnen.
Ik wens iedereen succes.

Anita te Gussinklo says:

Ik hou van dit soort (familie) films.

Het zoontje van mijn lieve collega wil deze film dolgraag zien dus ik waag een kansje om voor hem te winnen!

Nancy van Heck says:

Lijkt mij een erg leuke film ik doe graag mee. Zodat mijn zoontje hopelijk van deze film mag gaan genieten.

Marian B says:

Een mooie Nederlandse film is altijd welkom voor op een regenachtige dag zoals vandaag!

Marja says:

Wat een leuke film

Corine N says:

Klinkt als een fijne familiefilm!

chris de haas says:

leuk voor de kinderen en voor mij..

Wat een leuke, vrolijke en leerzame film lijkt me dit. ik doe graag mee voor dochter elise van 6. liefs melissa

Leave a Reply