Recensie: Uncut Gems

Adam Sandler breekt met stigma in Uncut Gems. Maar lukt het hem ook?

Plot

Howard Ratner is een wat louche juwelier die denkt goed binnen te lopen als hij een opaal in handen krijgt. Alles lijkt echter in de soep te lopen als de opaal meegenomen wordt door een beroemde basketballer. Hierdoor kan Howard de opaal niet op tijd bij de veiling kan afleveren, om daarmee zijn schuldeisers terug te betalen.

Uncut Gems

Howard is een man met een rauwer randje dan de meeste. Hij verpacht dingen die niet van hem zijn, vergokt zijn geld in de hoop op meer, heeft een minnares en je weet als kijker dat hij niet deugt. Maar desondanks vind je hem aardig en wil je dat het goed komt met hem. En toch ook weer niet, want iedere domme beslissing die Howard neemt, zorgt voor de nodige spanning en een hoop frustratie. Men snapt er soms niet van waarom het personage deze beslissing maakt. Gelijktijdig brengen de beslissingen ook het tempo van de film met zich mee.

De film heeft maar weinig momenten van rust, het gaat maar door, omdat het karakter dat ook geen rust heeft. Want hij weet (net als de kijker) dat er snel iets moet gebeuren, want anders loopt het slecht met hem af.

Tegelijk geeft de film een kijkje achter de schermen bij New Yorkse juweliers en wat er zich in dat wereldje afspeelt. Wat ook zeker interessant is.

Conclusie

De film Uncut Gems voelt realistisch, menselijk, frustrerend en rauw aan. Het personage Howard is er goed geschreven en je vindt hem aardig. En dat is te danken aan de grote charme die Adam Sandler met zich meebrengt. Want je vindt hem aardig ook al deugt dit karakter niet. En niemand anders zou waarschijnlijk de rol goed hebben gepast. En Sandler speelt hem als de beste. Dus, alsjeblieft meneer Sandler, speel meer serieuzere rollen in de toekomst.

Film informatie

Titel: Uncut Gems
Regie: Benny Safdie, Josh Safdie
Cast:  Adam Sandler, Julia Fox, Idina Menzel 
Speelduur
: 135 minuten
Releasejaar
: 2019
Oordeel: ★★★★★

The following two tabs change content below.

Edy van Hoof

Latest posts by Edy van Hoof (see all)

You May Also Like

Leave a Reply