Recensie: Vampierzusjes 2, Vleermuizen in je buik

De vampierzusjes Dakaria en Silvania zijn terug met een nieuw avontuur. Twee jaar geleden verhuisden ze van Transsylvanië naar het rustige Duitse dorpje Bindburg. Ze zijn inmiddels totaal ingeburgerd daar en behalen goede cijfers op school. Silvania heeft een vriendje en Dakaria is heimelijk verliefd op de zanger van haar favoriete band. Als die in de buurt optreedt is dat de start van een avontuur vol humor en spanning. (geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar).

Plot

Dakaria wil heel graag naar haar grote held Murdo toe, de zanger van haar favoriete band Krypton Krax. Als ze hoort dat de band in de buurt (een uurtje vliegen) optreedt, besluit ze daar naar toe te gaan. Ze moet dit stiekem doen, want haar ouders geven geen toestemming. Haar zusje Silvania gaat met haar mee. Eenmaal daar valt Dakaria als een blok voor Murdo en ook hun huisdieren raken van elkaar onder de indruk.

Projekt: "Die Vampirschwestern 2"
De manager van Murdo, de gevaarlijke Xantor, is echter een oude bekende van de ouders van Dakaria en Silvania en heeft kwade plannen met Dakaria. Hij is boos op hun ouders en wil wraak! Dakaria wordt ontvoerd. Sylvania gaat, samen met haar vrienden, haar zus redden…

vampierzusjes_2_vleermuizen_in_je_buik_37072816_st_6_s-low

Vampierzusjes 2

De film is vanaf het eerste moment vermakelijk. Ook ouders kunnen met humor deze film bekijken. De humor en spanning is toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar, al denk ik dat niet alle kinderen vanaf 6 jaar de adoratie van Dakaria voor de zanger van de band zullen ervaren als herkenbaar. Het is een vrij stevige muzieksoort, die veelal pas op wat latere leeftijd leidt tot idool status. Ook is in mijn ogen de vraag of 6 jarigen al echt bezig zijn met vriendjes. Wel is de inhoud vanaf die leeftijd goed te bekijken. Het vampierenthema wordt heel lieflijk behandeld en de spanning is te overzien. Zeker door de bijgevoegde humor.

Er is een leuke extra verhaallijn ingevoegd met veel humor van een wat ongelukkige buurman die tot zijn levenswerk heeft gemaakt te bewijzen dat vampieren bestaan en wil proberen deze uit te roeien. Als kind en volwassene kan je hier smakelijk om lachen. De film is dan ook goed als familiefilm te bekijken.

vampierzusjes_2_vleermuizen_in_je_buik_37072816_st_2_s-low

Conclusie

Een leuke film die is nagesynchroniseerd naar het Nederlands. Het ligt aan de interesses van het kind of de film aan te raden is vanaf 6 jaar. Al ben ik het eens met de kijkwijzer dat de film vanaf 6 jaar kan worden bekeken. Zelf zou ik de film aanraden op de leeftijd dat de eerste verliefdheid met vriendjes op de hoek komt kijken, dus bovenbouw lagere school.

Vampierzusjes 2 is erg vermakelijk om naar te kijken en goed opgezet als jeugdfilm!

Film informatie

Titel: Vampierzusjes 2, Vleermuizen in je buik
Regie: Wolfgang Groos
Cast: Met stemmen van Vajèn van den Bosch, Venna van den Bosch, Tjeerd Melchers, Niels Croiset
Speelduur: 89 minuten
Releasejaar:
2015 Duitse versie, vertaling Nederlands 2016
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Barbara is in het dagelijks leven mama en eigenaar van Onlybyme, waar zij blogt over boeken, lifestyle en ouderschap. In haar vrije tijd kijkt ze graag series en goede films .Samen met dochterlief (5) zijn de kinderfilms uiteraard favoriet, evenals kinderseries en tekenfilms. Haar favoriete genres zijn: Comedy, Thriller, Actie en Drama

Leave a Reply