Recensie: Missie Aarde – seizoen 2 + winactie

Na een succesvol eerste seizoen van VPRO’s Missie Aarde is nu seizoen 2 op dvd verkrijgbaar, inclusief gratis VR-app en Cardboard VR-bril. Seizoen 2 is in maart en april 2016 uitgezonden op VPRO televisie.

Missie-Aarde-seizoen-2-cast

Plot

Het tweede seizoen van Missie Aarde bestaat uit 6 afleveringen.

  1. Breaking news;
  2. Asielzoeker;
  3. Vacante positie;
  4. Wormgat;
  5. Stuurloos;
  6. Contact.

Anno 2063 is een zevenkoppige bemanning van ‘de Tasman’ door het ministerie op ruimtereis gestuurd om een leefbare planeet te vinden. Door de stijgende zeespiegel dreigt Nederland te overstromen en is haast geboden. In het tweede seizoen is Kurt werkeloos geworden en pikt ruimtevaartschip ‘de Tasman’ een asielzoeker op, de Russische astronaute Svetlana. Nu is de knappe Brechtje niet meer de enige vrouw aan boord.

Missie Aarde

Het genre sciencefiction comedy dekt volledig de lading. Door het vrij statische witte kantoor-decor draait het in deze televisieserie om de ijzersterke dialoog, vooral Axel, de boordpsycholoog, kletst er op los. Het sciencefiction gehalte wordt enkel bewerkstelligt doordat de bemanningsleden een ruimtepak dragen en door filmische scenes tussen de dialogen door. Zo valt te zien hoe een unidentified object gekoppeld wordt aan ‘de Tasman’. De personages zijn sterke karakters die overeind blijven. De sfeer deed mij in eerste instantie aan een blijspel denken, voornamelijk door de flauwe humor. Naarmate ik de bemanningsleden beter leerde kennen sloeg dit om in een absurdistische, hilarische boel en bleef mijn aandacht behouden. Zelfs de schokkende seksuele opmerkingen van de werkeloze Kurt wennen en maken de serie interessant voor de beoogde kijkersgroep. Eén aflevering duurt krap 25 minuten, vangt aan met een terugblik en eindigt met een teaser. Dit maakt dat de serie goed te volgen is voor de kijkers. De virtual-reality applicatie en kartonnen kijker geven de serie een extra dimensie en zijn gemakkelijk in gebruik te nemen.

Serie informatiemissie aarde 2

Titel: Missie Aarde- seizoen 2
Regie: Tim Kamps;
Cast: Kim van Kooten (Brechtje), Alex Klaasen (Axel), Wart Kamps (Bram), Leo Alkemade (Kurt), Raymond Thiry (Reibek), Fabian Jansen, Lykele Muus (Thijs) en nieuw in seizoen 2: Ellen Parren als Svetlana;
Speelduur: 
 145 minuten
Releasejaar: mei 2016
Oordeel: ★★★✫✫

De serie Missie Aarde is onder andere verkrijgbaar via de webshop van de VPRO en via bol.com.

The following two tabs change content below.

Linda

Recensent
Ik ben thuisblijfmoeder van 3 dochtertjes. Eigenaar en blogger Lmcmr bij Thuisleven.com. Ik recenseer kinder- en jeugdboeken voor KiDDoWz en films voor FilmGeek. Ik ben klassenouder en actief op de lokale weggeefhoek.

Latest posts by Linda (see all)

Leave a Reply