Recensie: The Windmill Massacre

Vandaag komt The Windmill Massacre op dvd en blu-ray uit in Nederland. Wij keken de film voor een recensie op onze website. Wist je dat je nog 1 dag hebt om mee te doen met onze winactie? Deze winactie vind je hier. Wil je hem gelijk kopen? Dat kan hier.

 

Plot

Jennifer is een Australisch meisje dat op de vlucht is voor haar verleden en in Amsterdam belandt. In een wanhopige poging om uit de handen van de autoriteiten te blijven voegt ze zich bij een stel toeristen die een tour maken langs de meest beroemde molens. Als de bus op een afgelegen plek stil valt, zijn ze genoodzaakt onderdak te zoeken in een leegstaande loods naast een sinistere molen waarover een duistere legende gaat. Al snel breekt de hel los…

The Windmill Massacre

In The Windmill Massacre gaat het om een groep buitenlandse toeristen die een tour maken langs het Nederlandse molenlandschap. Dit mooie uitstapje word bruut beëindigd als de bus niet meer werkt. Want wat is nou een betere locatie om autopech te krijgen dan in de middle of nowhere met geen telefoonbereik en niks in de buurt behalve een schuur en een molen? The Windmill Massacre

Vanaf het moment dat de bus gestopt zit begint het verhaal over hoe en waarom deze mensen in de bus zitten. Het lot heeft de mensen bij elkaar gebracht voor een specifieke reden en niet door toeval. Het verhaal moet je niet te ver ontleden, maar gewoon lekker volgen en genieten van de horror-technieken.

Ik zelf ben opgegroeid met een molen die 1 straat verderop stond, en daarna heb ik 10 jaar gewerkt naast een molen. En heb nu toch wel een heel ander beeld gekregen van de molens in Nederland. 😉

The Windmill Massacre

Conclusie

Eerlijk is eerlijk, horror is niet mijn favoriete stijl in films. Maar dit is een Nederlandse film en daarom wou ik hem toch graag zien. Nu heb vind ik het eigenlijk een goede film. De manier hoe de toeristen ingezet zijn om de film in het Engels te doen is helemaal top, hiermee word de film die zich op Nederlandse bodem afspeelt op een logische manier omgezet naar een Engelstalige film.

De muziek, de mix van de verschillende stijlen. Het bovennatuurlijke, de gore werken voor mij perfect en daarom is dit volgens mij wel een film die gewoon in je collectie moet zitten.

Film informatie

Titel: The Windmill Massacre
Andere titel: The Windmill
Regie: Nick Jongerius
Cast: Patrick Baladi, Ben Batt, Charlotte Beaumont
Speelduur
:85 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply