Recensie: X-Men Origins: Wolverine

Nu Hugh Jackman voor de laatste keer in de huid van Wolverine kruipt in Logan (lees deze recensie hier) is het een mooi moment om terug te kijken. X-Men Origins: Wolverine is de film die verteld hoe Wolverine is begonnen. Wat wij van de film vonden lees je hieronder.

X-Men Origins Wolverine

Beschrijving X-Men Origins: Wolverine

Hugh Jackman kruipt weer in de huid van het personage dat hem wereldberoemd maakte. X-Men Origins: Wolverine speelt zich af voorafgaand aan de X-Men saga en vertelt het verhaal van Wolverine’s epische en gewelddadige geschiedenis, zijn complexe relatie met Victor Creed en het onheilspellende “Weapon X” programma.

X-Men Origins: Wolverine

Bryan Singer maakt met veel success de films X-Men en daarna X2. Beide superhelden films hadden hun gebreken maar konden zonder problemen geslaagd genoemd worden door de spectaculaire senescence’s en de persoonlijke binding. In X-Men Origins: Wolverine probeert Gavin Hood het stokje over te nemen.

Het achtergrondverhaal van het X-Men-personage Wolverine heeft in principe potentie, maar wil je een interessante versie, dan ben je beter af bij de strips of zelfs bij de tekenfilmserie uit de jaren negentig. De filmversie verschilt enigszins van die interpretaties, maar vertoont ook aardig wat overeenkomsten. James Logan groeit in de negentiende eeuw op met halfbroer Victor Creed en dient samen met hem in de Burgeroorlog, de Eerste en de Tweede Wereldoorlog en de Vietnamoorlog.

Tijdens de Vietnam oorlog worden Logan en Victor gerekruteerd voor een speciale eenheid die is samengesteld door William Stryker. Na een tijdje vind Logan het wel genoeg met deze eenheid en verlaat hij de groep, echter keert hij al snel weer terug om verbouwd te worden naar het ultieme wapen. Maar Logan heeft zelf andere plannen.

 

 

Conclusie

Hugh Jackman laat duidelijk zien dat hij zijn best doet om wat van de film te maken. Maar helaas zit de film vol met dialogen die nog al tenenkrommend zijn. Het charisma van de acteur kan nog veel goed maken, maar helaas is er van goede karakteruitwerking geen sprake, en de grappen lijken keer op keer te mislukken.

De actiescenes zijn in het begin nog wel goed, maar als ze op grotere schaal worden uitgevoerd is het merkbaar dat ze uit de computer komen. En dit kan natuurlijk op een goede manier gebeuren, maar in deze film geven ze niet het idee dat personage daadwerkelijk in gevaar zijn of pijn hebben.

Film informatie

Titel: X-Men Origins: Wolverine 
Regie: Gavin Hood
Cast: Hugh Jackman, Liev Schreiber, Danny Huston, Dominic Monaghan, Ryan Reynolds
Speelduur
: 103 minuten
Releasejaar
: 2009
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply