Recensie: Yesterday

Het lijkt wel of 2019 het jaar van de muziekfilms word. We hebben dit jaar al een film gehad over Elton John, Queen en Bruce Springsteen. Maar wat nou als The Beatles nooit hadden bestaan?

Beschrijving van Yesterday

Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? Doen alsof die nummers van jou zijn en de beste songwriter aller tijden worden! Oscarwinnend regisseur Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) werkt samen met succesvol scenarioschrijver Richard Curtis (o.a. Notting Hill) voor deze nieuwe komedie over een worstelende muzikant die beseft dat hij de enige persoon op aarde is die zich The Beatles kan herinneren.

Trailer

Yesterday

Jack Malik is een liedjesschrijver met een carrière die maar niet van de grond wil komen. De singer-songwriter die is veroordeeld tot kroegoptredens waar niemand naar luistert, of spelen voor een paar centen op straat.

Dit tot de complete wereldbevolking een paar momenten zonder stroom komt te zitten. Hierbij word Jack Malik geraakt door een bus en opeens weet niemand meer van de The Beatles af, behalve hij… Hiermee heeft Jack goud in handen….

Conclusie

Yesterday is een film dat geheel leunt op een ding, en het is dan altijd maar de vraag of ze dat 2 uur vol kunnen houden. Eigenlijk is hier het antwoord ja op. De film blijft grappig, en heeft een mooie plot twist waar we niet teveel over zullen zeggen. Het is geen super film. Maar het is echt wel gewoon een leuke film. Met Yesterday vertrouwen de makers vooral op de gimmick en de muziek – terecht, maar het voelt alsof er meer in had gezeten.

Maar als je even twijfelt, dan denk je aan Ed Sheeran met zijn zelfspot en dan is het weer goed.

Yesterday is nu te koop bij bol.com

Film informatie

Titel: Yesterday
Regie: Danny Boyle
Cast: Lily James, Himesh Patel, Ed Sheeran, Kate McKinnon
Speelduur
: 116 minuten
Releasejaar
: 2019
Oordeel: ★★★★

 

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply