Recensie: Hampstead

De Amerikaanse weduwe Emily Walters (Diane Keaton) woont aan de rand van Hampstead Heath, een groot park in Londen. Na de dood van haar man lukt het maar niet om haar leven op te pakken, ondanks de hulp van haar zoon Philip (James Norton). Haar leven krijgt een verrassende wending wanneer ze Donald (Brendan Gleeson) ontmoet, een dakloze man die in Hampstead Heath woont. Terwijl ze hem helpt in zijn strijd tegen de projectontwikkelaars die hem het park uit willen werken, maakt haar verdriet langzaam weer plaats voor liefde.

Hampstead is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat op charmante en grappige wijze zien dat liefde kan ontstaan op de meest onverwachte plekken. Het bewijst voor eens en altijd dat leeftijd geen barrière hoeft te zijn voor een tweede kans!

Hampstead

Emily is alleenstaand. Na het overlijden van haar man moet zij de touwtjes aan elkaar knopen. Ze werkt als vrijwilliger in een kleidingwinkel, niet echt een baan waar je je maandelijkse rekeningen mee kunt betalen. Ze raakt geintrigeerd door de man die aan de overkant van de weg woont. Het is Donald en hij woont in een zelfgebouwde hut tussen het groen. Leeft van de natuur en gaat z’n eigen gang. Reden genoeg voor Emily om eens op onderzoek uit te gaan. Tot ergernis van haar buren en ‘so called friends’. Het leidt tot spanningen, deze mensen vinden zij behoren tot de betere klasse. En dan ga je niet om met wat zij noemen ‘een zwerver’.

Emily gaat haar eigen weg, dat leidt tot nieuwe inzichten, een bijzondere vriendschap. And Who Knows, something more…..

Conclusie

Een onstpannen Engels verhaal, relaxed met in de hoofdrollen Diane Keaton en Brendan Gleeson. Diane Keaton weet zoals altijd haar rol op charmante wijze neer te zetten. Volgens mij is dit Diane Keaton ten voeten uit. De regie was in handen van Joel Hopkins (regisseur, schrijver).

Wil je genieten van een no-nonsense verhaal en houd je van de Engelse ontspannen manier van verfilmen, dan is dit een aanrader.

Film informatie

Titel: Hampstead
Regie: Joel Hopkins
Cast: Diane Keaton, James Norton en Brendan Gleeson
Speelduur
: 103 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Hannah

Hannah heeft jaren gewerkt in de financiële dienstverlening. Tegenwoordig is ze liever creatief bezig. Vooral fotograferen is een enorme passie van haar. Altijd al eens voor de camera willen staan (of zitten), dan kun je voor een sessie terecht in haar studio in Almere. Ook ontwerpt ze kattenspeelgoed voor haar sphynxje en twee andere huistijgertjes. Hannah houdt van boeken, muziek, films en mooie televisieseries. Geïnspireerd raakt zij door andere mensen en bijzondere gesprekken. Welke soort films hebben haar voorkeur? Dat kan verschillen, van drama tot thriller, en van romantiek tot comedy. En zelfs af en toe een uitstapje naar horror.

Latest posts by Hannah (see all)

Leave a Reply