Remnants of the Order – A Star Wars Fan Film

Remnants of the Order – A Star Wars Fan Film is een project van regisseur Kees van Hattum. Bijna een jaar geleden, bij de première van Rogue One, pitchte Kees ‘plotseling’ zijn idee aan Ruben de Ronde (producer) om een Star Wars fan-film te maken. Als enorme fan had hij al jaren lang de droom om ooit zijn eigen saga te regisseren. Sterker nog, door het zien van de eerste Star Wars film (en de making-of!) is hij begonnen met filmen. In zijn eerste jaren ziet Kees nog niet zijn kans om zijn droom waar te maken. Maar nu hij meer ervaring heeft, er enorm veel enthousiasme, hulp en geloof is, valt alles de juiste kant op. Met een prachtige locatie om de film te schieten en natuurlijk een geweldig script kan het niet mis gaan.

Remnants of the Order – A Star Wars Fan Film

Beschrijving

De film vertelt het verhaal van Pai, een jong meisje die samen met haar oom leeft onder de bezetting van de Empire. Ze is een scavenger op een planeet onder toezicht van de Stormtroopers. In tegenstelling tot haar oom kan Pai het goed vinden met de Stormtroopers en droomt zij ervan om een TIE-fighter piloot te worden.

Remnants of the Order – A Star Wars Fan

Kees probeert met Remnants of the Order te vertellen over ‘gewone’ Star Wars personages, waarvan wij eigenlijk wel weten dat ze bestaan, maar niet weten wat hun verhaal is. De film wordt meer dan alleen een SciFi actiefilm; het vertelt over het grijze gebied tussen de light en dark side waar verschillende generaties mee worstelen. Het geeft ook antwoord op de vraag waar al die lightsabers gebleven zijn!

Met de enorme steun die Kees en Ruben hadden is het project binnen korte tijd uitgegroeid tot een productie van meer dan 40 mensen. Zo werkt onder andere de 501 Dutch Garrison mee aan de film. Deze kostuumvereniging voor de bad guys maken de film écht Star Wars. Het moment waarop je hen in Stormtrooper pak de set op ziet lopen begint het te kriebelen. Dan dringt het tot je door dat je een eigen Star Wars film aan het maken bent!

Omdat het project steeds groter werd, is er een crowdfunding gestart op Cinecrowd. En het bedrag van 4000 euro is behaald! Met dit bedrag kunnen twee belangrijke sets gebouwd worden: het ondergrondse huis van Pai en de hal van een imperial ship. Maar met nog ruim een week te gaan worden er nog stretch goals aangekondigd en kan je dus nog steeds deel uit maken van de film. En bij crowdfunding horen natuurlijk leuke rewards voor de donateurs. Bijvoorbeeld t-shirts en kaarten voor de premiere. Maar ook lightsaber lessen voor twee personen van Force Academy, de Nederlandse lightsaberexpert en tevens choreograaf voor de vechtscenes in de film! Doneren kan op www.cinecrowd.com/remnants-order.

Star Wars: The Last Jedi

De film moet eind dit jaar af zijn. In ieder geval voor ‘Star Wars: The Last Jedi’ uitkomt.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply