Samenwerking tussen Broadcasters en distributeurs leidt tot nieuwe TV-standaard

Door een samenwerking hebben broadcasters en distributeurs een overeenkomst bereikt voor een nieuwe TV-standaard. Hierdoor ontstaat een nieuwe gemeenschappelijke specificatie voor programmasignalering.

Wat betekend dit?

Deze standaard zou het mogelijk maken om de elektronische programmagids continu up-to-date te hebben met de werkelijke uitzendtijden. Hierdoor word het voor ons kijkers veel makkelijker om het programma te kijken wat je daadwerkelijk wilt kijken zonder dat je moet terugspoelen; of wachten tot je programma begint.

Resultaat

De standaard is het resultaat van een jaar intensief overleg tussen broadcast-experts in de Werkgroep Programmasignalering. De werkgroep is een initiatief van Media Perspectives, het platform voor media en innovatie. De zeven partijen die deelnemen aan dit overleg, praten in 2019 verder over de standaard.

Samenwerking

De samenwerking moet leiden tot het ondersteunen van nieuwe toepassingen op het gebied van programmasignalering. De huidige deelnemers aan de werkgroep zijn RTL Nederland, Talpa Network, Fox Networks Group, NPO, KPN, Liberty Global, VodafoneZiggo en TVT Media.

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is de eigenaar van Laurens Media Group. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nlen Let's Talk Motorsport.

Latest posts by Pel Laurens (see all)

Leave a Reply