Speciale première Mijn Seks is Stuk

Op dinsdag 3 december om 20:00 uur organiseert De Balie de allereerste publieke vertoning van de documentaire Mijn seks is stuk. In deze documentaire onderzoekt Lize Korpershoek (34) waarom haar zin in seks binnen haar relaties altijd verdwijnt na de eerste verliefdheid. Via een persoonlijke zoektocht verkent ze vrouwelijke seksualiteit, waarom zin in seks verdwijnt, en of dat überhaupt een probleem is.

Na afloop van deze speciale première gaan de VPRO-Sekszusjes Krista en Marcelle Arriëns in gesprek met Lize én met seksuoloog Ingeborg Timmerman, die Lize begeleidde in het persoonlijke proces dat zij in haar documentaire vastlegde. Deel je Lizes ervaring of zit je met iets vergelijkbaars? Tijdens deze avond kun je je verhaal delen, meepraten en adviezen geven.

Lize Korpershoek: “Door in gesprek te gaan met andere vrouwen kwam ik erachter dat ik niet de enige ben met weinig zin in seks. In plaats van me nog langer bij dit gegeven neer te leggen ben ik een onderzoek gestart. In deze persoonlijke documentaire stel ik mij zo open, eerlijk en kwetsbaar mogelijk op. Het probleem ligt aan de oppervlakte, namelijk: geen zin in seks. De wortel van het probleem is veel minder zichtbaar en daarvoor heb ik dan ook heel diep moeten graven. Het zou geweldig zijn als vrouwen zich met deze documentaire gehoord en gesteund voelen en wellicht hun eigen zoektocht in gang zetten.”

Mijn seks is stuk | Dinsdag 3 december 20:00 | De Balie

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply