Star Trek en Star Trek Into Darkness eerste 4K Ultra HD Blu-ray releases van Paramount

Paramount Home Media Distribution kondigde vandaag aan dat Star Trek en Star Trek Into Darkness, de wereldwijde kaskrakers van regisseur J.J. Abrams, de eerste twee titels zullen zijn die de distributeur op het nieuwe 4K Ultra HD Blu-ray formaat uitbrengt. De releases vallen samen met de 50ste verjaardag van de Star Trek-franchise in 2016. 4K UHD is de volgende stap in de evolutie van home entertainment, met een viermaal hogere resolutie en meer dan dubbel zoveel kleuren als Full HD. Bovendien leveren deze spectaculaire 4K UHD-releases een uitzonderlijke kleurenpracht en contrastwaarden dankzij de High Dynamic Range-technologie, die verborgen details en kleurschakeringen aan het licht brengt en de beelden zodoende nog levensechter maakt.

Star_Trek_movie_logo_2009

Star Trek

Beide films zijn digitaal geremasterd met nieuwe omzettingen naar 4K UHD voor een uitzonderlijk levendige beeldkwaliteit. Daarnaast zijn de films uitgerust met Dolby Atmos® geluidssporen* die specifiek voor een homecinema-omgeving werden geremixt. Dolby Atmos levert een meeslepend geluid dat de audio overal – ook boven het hoofd van de kijker – in de ruimte positioneert en verplaatst, waardoor het publiek volledig in een unieke entertainmentbeleving wordt ondergedompeld.

Beide films worden op 6 juli 2016 uitgebracht in een Combo Pack met drie schijfjes, tegen een SRP van €29,99: 1 UHD disc met de film, 1 Blu-ray disc met de film, en een Blu-ray disc met de extra’s.

Extra’s

Star Trek bevat een Blu-ray Disc™ die een blik achter de schermen van de productie biedt en volgestouwd zit met meer dan drie uur bonusmateriaal. De Star Trek into Darkness UHD en Blu-ray Discs bevatten de spectaculaire IMAX®-versie van de film, alsook een bonus Blu-ray Disc met meer dan twee uur extra’s.

*Om thuis van Dolby Atmos te kunnen genieten, zijn een AV receiver met Dolby Atmos-mogelijkheden en bijkomende luidsprekers noodzakelijk. Dolby Atmos soundtracks zijn niettemin volledig achterwaarts compatibel met traditionele audioconfiguraties en oudere home entertainmentapparatuur.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply