Steun de documentaire Rouw Vlees over seksueel geweld

De documentaire Rouw vlees is het waargebeurde verhaal van Geertje ‘Peer’ Brinkmann. Een aangrijpend relaas van een jonge vrouw die probeert wat van het rauwe leven te maken. Op jonge leeftijd is ze meermaals slachtoffer van zeer heftig seksueel geweld geworden. Ze is verkracht, aangerand en misbruikt. Zowel door volledige vreemden als door mensen die zij kende en vertrouwde.

Rouw vlees

Rouw vlees toont de impact op het leven van een jong meisje en inmiddels volwassen vrouw. Het verhaal van Rouw vlees wordt verteld aan de hand van 4 sleutelmomenten uit het leven van Peer: De verkrachting die zij meemaakte op zesjarige leeftijd door een wildvreemde, hoe zij op elfjarige leeftijd oraal verkracht werd door een bekende, hoe zij op zeventienjarige leeftijd structureel misbruikt werd en hoe zij afgelopen jaar aangerand is door een man die het nodig vond misbruik te maken van haar kwetsbaarheid. “Hij had recht op mij, vond hij.”

Het gevoel van verraad, de angst en de onveiligheid. In Rouw Vlees zien we lichaam en geest zoeken naar manieren om met deze trauma’s om te gaan. De emoties die hierbij vrijkomen zoeken een weg naar buiten, hoe destructief dan ook. In de film combineren we nieuw gedraaid materiaal met audio fragmenten uit PMA-therapie sessies. Hierin herbeleeft Peer de traumatische gebeurtenissen. Hierdoor krijgt de kijker een rauwe blik in het hoofd van Peer.

Geertje ‘Peer’ Brinkmann

“Ik ben geen slachtoffer meer, geen rauw vlees meer. Ik ben door een rouwproces gegaan en wil nu mijn verhaal delen. Met de documentaire bied ik een podium en faciliteer de dialoog. Waar anderen zich in kunnen herkennen, hun ervaringen en gevoelens kunnen delen en zich gesteund kunnen voelen. Ik nodig uit te kijken naar waar we meestal voor wegkijken. Ik kies voor de weg naar de weerstand, omdat ik inmiddels weet dat daar de oplossingen liggen. Werkelijk herbeleven heeft mijn leven positief veranderd, waardoor ik mij nu vrijer voel en lichter kan leven. Hopelijk wijs ik hiermee de weg voor andere slachtoffers om met belemmerende gevoelens of emotionele pijn af te rekenen.”

Crowdfunding

Op dit moment loopt er een crowdfunding campagne om Rouw Vlees te realiseren. Je kunt de film steunen via deze link: https://cinecrowd.com/rouw-vlees

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply