Tentoonstelling: What triggers you?

What triggers you?

Dat is de centrale vraag in de tentoonstelling ‘Trigger” van kunstenaar en radio-dj Ruud de Wild in Museum Hilversum. Deze tentoonstelling is een persoonlijk verhaal van Ruud de Wild.

Ruud groeide op in een sekte waarin altijd gevreesd werd voor het einde der tijden. Het einde der tijden werd dan gelinkt aan de wereldgebeurtenissen. Deze gebeurtenissen heeft Ruud in deze tentoonstelling verwerkt. Denk hierbij aan de moord op John Lennon, de val van de Berlijnse muur, de oorlog in voormalig Joegoslavië en de moord op Pim Fortuyn.

Door middel van een audiotour vertelt Ruud aan de hand van geluidsfragmenten wat de schilderijen voor hem betekenen. Daarmee kijk je in het hoofd van Ruud, wat zeer indrukwekkend is.

Een onderdeel wat ook erg veel indruk op mij heeft gemaakt, is het chatgesprek wat dochter Toy Travis heeft met Anne Frank. Ruud heeft de teksten van Anne Frank vertaalt naar het heden en daardoor komt het angstig dichtbij.

Ben jij benieuwd naar de schilderijen van Ruud? De tentoonstelling Trigger is tot en met 28 mei 2017 te zien in Museum Hilversum.

The following two tabs change content below.

Kim

Naar de bioscoop gaan, is er bij Kim met de paplepel ingegoten. Haar oma werkte jarenlang in een bioscoop en zo zag ze alle films. Toen waren het alleen kinderfilms, tegenwoordig houdt ze ook van drama, (romantische) komedies en actie films. Naast films vindt Kim onder andere muziek, radio, katten en series kijken leuk.

Latest posts by Kim (see all)

Leave a Reply