Recensie: The Accountant

Autistische Christian Wolff (Ben Affleck) woont samen met zijn ouders en broer in een klein staatje in Amerika. De ouders van Wolff hebben constant ruzie over de zorg van hun zoon. Op een dag vindt zijn moeder dit zo ondragelijk worden, dat ze het gezin verlaat en nooit meer terugkeert.

THE ACCOUNTANT

Plot

Christian Wolff is een wiskundig genie die overdag een heel ander leven leidt dan s ‘avonds. Overdag werkt hij achter de deuren van een onopvallend accountantsbureau, s ‘avonds klaart hij de klussen voor één van de zwaarste criminele organisaties in Amerika.

The Accountant

The Accountant

Wolff heeft het syndroom van Asperger. Zijn ouders weten geen raad met hem en zoeken professionele hulp. Na veel mogelijkheden te hebben geprobeerd, botert het ook niet meer zo lekker tussen zijn ouders. Zijn moeder besluit van de op de andere dag het gezin te verlaten en niks meer van zichzelf te laten horen.

De vader van Wolff en zijn broer is een typisch Amerikaanse militair. Hij wilde voor geen mogelijkheid dat Christian en zijn broer als zwak werden gezien en hier later problemen mee zouden krijgen. De vader van de twee broers gaf hen een flinke dosis zelfverdediging mee die zij later in hun leven goed kunnen gebruiken blijkt later in de film…

Christian Wolff is nu volwassen en heeft zijn eigen accountantsbureau opgestart. Hij lijkt een suffe boekhouder met een enorme wiskundeknobbel. Dit maakt hem uniek en is een unieke dekmantel. Op een dag wordt Wolff benaderd door de minister van Financiën, omdat er miljoenen dollars verdwenen blijken te zijn. Samen met boekhoudster (Anna Kendrick) achterhalen zij het lek en brengen dit aan het licht. Dit zorgt niet alleen voor interne schommelingen. Wolff zijn privéleven en zijn andere leven staan nu ook onder vuur.

THE ACCOUNTANT

Conclusie

The accountant is een spannende film met een goede verhaallijn die later in de film afzwakt. De film begint rustig en houd de spanning goed vast. Je weet niet goed waar het verhaal naartoe gaat. Naarmate de film vordert zwakt de verhaallijn af en wordt het een regen van vuur met uiteindelijk de kern van het verhaal.

The Accountant

Film informatie

Titel:  The accountant
Regie:
Gavin O’ Connor
Cast:
Ben Affleck, J.K. Simmons, Anna Kendrick en Jon Bernthal
Speelduur:
128 minuten
Releasejaar:
2016
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Michèle Trilsbeek

Latest posts by Michèle Trilsbeek (see all)

Leave a Reply