Recensie: The Legend of Tarzan

Een tijdje geleden kwam er al een recensie over de film The Legend of Tarzan online geschreven door Noah. Deze noemde het een van de slechtste films van dit jaar. Nu had ik wat tijd over, en eigenlijk geen zin om te kijken naar een complexe film. Dus ik koos voor de Legend of Tarzan! Wat ik er van vind lees je hieronder. Let wel op dat ik hem gezien heb in 2D.

The Legend of Tarzan

Plot

Het is al jaren geleden dat de man ooit bekend als Tarzan de jungle van Afrika achter zich liet voor een nieuw leven als John Clayton, Lord Greystoke, met zijn geliefde vrouw, Jane aan zijn zijde. Nu is hij uitgenodigd om terug te komen naar de Congo als een handelsafgezant van het parlement. Hij is zich er echter niet van bewust dat hij als pion fungeert binnen een gevaarlijk spel vol hebzucht en wraak onder leiding van de Belgische kapitein Leon Rom. Maar diegenen achter dit moorddadige plot hebben geen idee wat ze te wachten staat.

The Legend of Tarzan

The Legend of Tarzan

Ik ben blij dat de makers van The Legend of Tarzan gekozen hebben voor een compleet nieuwe film, en niet voor een reboot. Als je naar de geschiedenis van Tarzan kijkt is deze film al 100 keer gereboot, en er zijn in totaal 200 resultaten op IMDB van films of TV series die met Tarzan te maken hebben. Dat verhaal van dat kindje dat opgegroeid is in de Jungle met de apen is eigenlijk dus al zo bekend dat een reboot niet meer nodig is.

The Legend of Tarzan verteld dus een geheel nieuw verhaal; Het nieuwe verhaal speelt zich af in de 19e eeuw en begint eigenlijk waar het oude verhaal stopt. De jungle van Congo is verdeeld tussen de Britten en Belgen, het Belgische koninkrijk is echter zo goed als bankroet. Een van de inheemse stammen heeft hiervoor een oplossing. Als het Belgisch koninkrijk Tarzan uitlevert aan hem, dan krijgen ze betaalt in diamanten. In de film zelf wordt het duidelijk dat het hier gaat om een wraak actie. Tarzan zou eerder de zoon van de stamleider vermoord hebben. Het hele verhaal draait dus eigenlijk om eer en wraak.

The Legend of Tarzan

Grafisch

Het verhaal is mooi verteld, en sluit best wel aan bij de geschiedenis van Belgisch Congo. Maar behalve het verhaal heb je ook het grafische gedeelte. Op dit gebied valt de film best wel tegen. Op sommige momenten is het zeer duidelijk dat er met een groen doek gewerkt wordt. Nu begrijp ik dondersgoed dat je een acteur niet van een berg kan laten afspringen om hem via de takken van bomen naar de overkant te laten lopen. Dat moet je oplossen met special effects; Maar op dit gebied lijkt net te weinig aandacht te liggen. Het ziet er op sommige momenten best wel nep uit.

The Legend of Tarzan

Flashbacks

Door de films heen zitten er verschillende flashbacks. Deze flashbacks laten zien dat Tarzan in de jungle opgroeit; Dat hij zijn ouders verliest; Dat hij Jane ontmoet. Hoewel de flashbacks ideaal zijn als je het oude verhaal even vergeten bent. Het probleem is dat je de flashbacks niet altijd ziet aankomen. Vooral als je kijkt naar de iets oudere Tarzan in de flashbacks is het soms even twijfelen of je nou naar het heden kijkt, of naar een flashback.

The Legend of Tarzan

Conclusie

Ik ging de film in het met idee dat de film slecht was. En eigenlijk was ik al heel snel verrast op een positieve manier. De film vertelt niet het oorspronkelijke verhaal van Tarzan, maar is meer een sequel. En dat is mijn inziens een positief iets, want kom op het oorspronkelijke verhaal is verteld in 1912 en is inmiddels al zo vaak verteld dat iedereen het kan dromen toch?

Alexander Skarsgard lijkt perfect gecast voor de rol, gespierd, atletisch en ziet er goed uit (In mijn mannelijke opinie). Het zet de rol van Tarzan heel mooi neer. Ook Margot Robbie speelt haar rol heel goed, en ik begin eigenlijk een beetje fan van haar te worden. Kan niet wachten op haar volgende film.

Mijn inziens is het een goede film om te kijken, en hij gaat bijna uit de bioscoop! Dus ik zou iedereen adviseren hem binnenkort op DVD of Blu-ray te gaan kijken. Je kan hem alvast reserveren bij bol.com en daarmee steun je ook nog eens filmgeek!

Waarom nou die vier sterren? Nou de film zit goed in elkaar, het verhaal is mooi. En als het grafisch beter uitgewerkt was had het misschien kunnen ruiken aan de 5 sterren. Als je de sterren zou vertalen naar een cijfer dan wordt het een 7! 🙂

Film informatie

Titel: The Legend Of Tarzan
Regie: David Yates
Cast: Alexander Skarsgard, Margot Robbie, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz,
Speelduur: 109 minuten
Releasejaar: 2016
Oordeel: ★★★★✫

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply