Recensie: The Purge: Anarchy

The Purge: Election Year komt op 07-07-2016 in de bioscoop. Nou ben ik heel benieuwd naar deze film, en aangezien het een deel drie is moest ik dus eerst de voorgaande delen bekijken. Ik schreef al over The Purge uit 2013. En hieronder vind je mijn recensie van The Purge: Anarchy. Deze film is uit 2014 en inmiddels ook gewoon overal te koop op blu-ray en dvd. Wat ik van deel 2 vond? Nou dat lees je dus hieronder…

The Purge screeen 2

Plot

Wanneer dit jaar de Zuivering begint, zint de raadselachtige eenling Leo op wraak voor de dood van zijn zoon. Eva, een alleenstaande moeder, wordt gedwongen om samen met haar dochter Cali haar apartement te verlaten als ze worden aangevallen. Shane en Liz, een jong stel, worden slachtoffer van een carjacking. Ze vinden toevlucht in Leo’s gepantserde auto, Shane en Liz gaan samen met de drie vreemden de strijd aan. De groep zal nu ontdekken hoe ver ze gaan om zichzelf en de anderen te beschermen, wanneer zij vechten om de nacht te overleven?

 

The Purge screen

The Purge: Anarchy

De film is een jaar later uitgekomen dan zijn voorganger, maar dat zie je ook terug in de film. The Purge: Anarchy speelt zich af op 21 maart 2023 in Los Angeles, een jaar later dus. Maar er zijn toch grote verschillen met de voorgaande film. Waar in de vorige film het verhaal draaide om een familie lopen hier verschillende verhaallijnen. Dit is in het begin even wennen, maar de verhaallijnen komen later samen voor een groter geheel.

Door de hele film komt ook een tweede verhaallijn naar voren, hier gaat het om een groep mensen die tegen The Purge in zijn geheel zijn. Deze verhaallijn begint heel zwakjes, als je niet goed oplet mis je de eerste hints, maar geven uiteindelijk een mooie twist aan het verhaal.

The Purge: Anarchy

 

 

Conclusie

The Purge: Anarchy is een goed vervolg op The Purge. Het is niet anders dan normaal dat er mensen in opstand komen tegen The Purge, en dat gebeurd dan ook in deze film. Het is ook een stuk beter in elkaar gezet qua verhaal. Omdat het nu niet op 1 plek afspeelt wat in de vorige film wel het geval was is het iets moeilijker volgen, maar wel een stuk spannender. Het is wel zo dat ik van mening ben dat sommige dingen niet goed zijn geplaatst, je blijft met vragen zitten… Hopelijk beantwoord The Purge: Election Year deze vragen. Maar de conclusie is dat The Purge: Anarchy net zo goed, en misschien zelfs iets beter is dan The Purge zelf. The Purge Poster 2

Film informatie

Titel: The Purge
RegieJames DeMonaco
Cast: Frank Grillo, Carmen Ejogo en Zach Gilford
Speelduur:
103 minuten
Releasejaar:
2014
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply