The Windmill Massacre draait tijdens de Horrornacht

Nick Jongerius (regisseur) heeft bekend gemaakt dat The Windmill Massacre draait tijdens de Mr. Horror’s Halloween Horror Show 2016. Dit is de eerste Nederlandse horrorproductie die bevestigd is om te draaien tijdens de achtste editie van de horrornacht. Deze horrornacht vind plaatst in de nacht van 29 op 30 oktober. Overige films worden later deze maand bevestigd, ook de locaties die mee doen worden later bevestigd.

Nick Jongerius

Al meer dan tien jaar is Nick Jongerius een belangrijke naam in de opbloeiende Nederhorror. Hij produceerde DOOD EIND en FRANKENSTEIN’S ARMY en levert nu als regisseur zijn eerste lange Nederhorrorfilm af. En wat is er Hollandser dan een windmolen? In het Engelstalige THE WINDMILL MASSACRE stuit een groep buitenlandse toeristen op een verlaten windmolen. Eén voor één vallen ze ten prooi aan de gemaskerde moordenaar, die de molen gebruikt om zijn slachtoffers te vermalen. Naar eigen zeggen pakten Jongerius c.s. alle Hollandse VVV-clichés, van grazende koeien tot tulpenvelden en van klompen tot, uiteraard, windmolens, en dompelen ze onder in bloed. Wordt “De Molenaar” de Nederlandse Freddy Krueger?

The Windmill Massacre

Samen met het nieuws over de Halloween Horror Show, presenteerde Jongerius de nieuwe poster van de film. Hoewel het een Nederlandse productie betreft, heeft The Windmill Massacre een internationale cast (Charlotte Beaumont, Noah Taylor, Tanroh Ishida, Adam T. Wright, Ben Batten, Fiona Hampton en Bart Klever), de film is dan ook Engelstalig. In The Windmill Massacre komen de Australische Jennifer en een groepje toeristen door het noodlot terecht bij een molen met een macaber verleden. Naar verluid leefde hier een molenaar die duivelaanbidder was en mensen offerde aan de molen. Nu de molen nieuwe bezoekers heeft, lijkt de geschiedenis zich te herhalen.

 

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply