The X-files seizoen 10 eind review

In Amerika ging maandag de laatste aflevering van X-files seizoen 10 in premiere, in Nederland komt deze vanavond op Fox. We schreven al eerder over het feit dat The X-Files tijdelijk terug kwamen voor seizoen 10, en in dat artikel was ik heel positief over het begin van The X-Files seizoen 10. Nu 6 afleveringen verder is mijn mening helaas wel iets veranderd.

XFilesheader

The X-files Seizoen 10 episode 6

De laatste aflevering van The X-files seizoen 10 begint met een ingesproken intro door Scully, dit intro gaat over alle seizoenen van The Xiles. Het verteld de geschiedenis over hoe het ontstaan is, welke dingen ze opgelost hebben. Maar ook wat er door de jaren allemaal met Scully is gebeurd. Hierna zie je het hoofd van Scully veranderen in een Alien. Verder zal ik niet te ver op de afleveringen in gaan, omdat ik geen spoilers wil geven.

The X-files Seizoen 10 review

Maar nu The X-files seizoen 10 is afgelopen kan ik dus wel mijn mening geven over het complete seizoen. Hierover kan ik eigenlijk heel kort zijn. Als Fox niet akkoord gaat met een seizoen 11 is de hele reputatie van The X-Files naar de knoppen. De makkers hebben teveel in 6 afleveringen gepropt, hoewel er een paar vragen beantwoord worden, blijven er veel vragen over. En in de laatste aflevering worden er nog meer vragen toegevoegd.

In een interview geeft de maker van The X-Files seizoen 10 Chris Carter ook aan dat er nog heel veel vragen beantwoord moeten worden, maar dat aan Fox aangetoont moest worden dat de serie zou aanslaan. Hopelijk ziet Fox in dat er gewerkt moet worden aan een seizoen 11. De grootste vraag waar ik mee zit is: Scully en Mulder zijn beide ontvoerd door Aliens, maar waarom is Scully dan immuun en Mulder niet?! En is dit werkelijk het einde van de wereld zoals wij hem kennen?

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply