Tien vragen aan Demi

We zijn blij met jullie enthousiasme en vinden het leuk om alle antwoorden te lezen op onze tien vragen. Nadat we twee mannen aan het woord hebben gehad, is het deze week tijd voor de antwoorden van Demi.

  1. Wat is de laatste film die je hebt gezien? (en wat vond je ervan?)

Ik heb net nog Knives Out gezien, een super leuke detectivefilm geregisseerd door Rian … en met o.a. Daniel Craig als de detective Benoit Blanc en Chris Evans als het compleet tegenovergestelde van Captain America: Ransom, de arrogante kleinzoon van de vermoorde man in de film. Ik heb van begin tot eind genoten van deze film. Een detective die doet denken aan alle bekende detectives uit de geschiedenis, een dysfunctionele familie, een enorm landhuis vol met antieke voorwerpen en een vermoorde misdaadauteur. Het mysterie rondom diens dood is heel intrigerend en daarnaast is het geweldig om zoveel bekende acteurs in één film te zien.

  1. Wat is jouw favoriete genre?

Ik ben dol op superheldenfilms. Zo nu en dan ga ik ook naar liveaction Disneyfilms en horrorverfilmingen van Stephen Kings boeken (IT, Doctor Sleep). De enige genres waar ik niet van houd en die ik eigenlijk nooit kijk zijn romantiek en komedie. Een combi van die twee vermijd ik dus als de pest!

  1. Welke film moet iedereen – volgens jou – gezien hebben?

The Prestige met Hugh Jackman en Christian Bale, geregisseerd door Christopher Nolan! Toen ik deze film zag werd ik echt omver geblazen door hoe goed het in elkaar zat. Het draait om twee illusionisten die elkaars grootste rivalen worden. In de film wordt uitgelegd dat de perfecte truc drie onderdelen kent: the pledge (de illusionist toont iets doodgewoons), the turn (de illusionist zorgt ervoor dat dat gewone in iets buitengewoons verandert), en ten slotte the prestige (de illusionist moet ervoor zorgen dat bijvoorbeeld de verdwenen parkiet weer terugkomt. Anders is de truc niet af.). Deze drie stappen komen ook terug in de plot van de film, en ik kan eigenlijk niet meer zeggen dan dat om de film niet te spoilen. Iedereen kent Christopher Nolan natuurlijk van zijn The Dark Knight-trilogie en Inception, maar dit is echt zijn beste werk naar mijn mening. Plus, David Bowie heeft een rol als Nikola Tesla. Dat alleen al moet genoeg zijn om deze film te willen zien!

  1. Wie is jouw favoriete acteur / actrice?

Cillian Murphy is een acteur die ik al ‘volg’ sinds ik hem in Batman Begins zag. Sindsdien houd ik altijd het nieuws in de gaten of er een nieuw interview met hem is of een nieuwe rol. Ik was heel blij toen hij de hoofdrol kreeg in Peaky Blinders en eindelijk een groter publiek naar zich toe trok, want dat verdient hij als één van de meest ondergewaardeerde acteurs die er zijn!

Hugh Jackman is een acteur die in de meest uiteenlopende rollen kan kruipen zonder dat je tijdens de film denkt ‘oh kijk, Hugh Jackman’. Je ziet alleen het personage, en dat is heel knap als je dat als acteur al dan niet onbewust kan doen. Hij is heel veelzijdig: hij kan The Wolverine spelen, maar ook in films als The Greatest Showman en The Prestige. In elke film is hij compleet anders – hij klampt zich niet vast aan één type rol.

Benedict Cumberbatch vind ik daarnaast een heel tof persoon, maar ook een goede acteur wiens films ik graag kijk. Ik kijk al erg uit naar de film 1917!

  1. Welke snack mag niet ontbreken als je een film kijkt?

Lekkere Pringle- of Doritochips. Laatstgenoemde eet ik altijd met een bakje chilisaus in de bioscoop met een glas Fanta erbij.

  1. Wat is je favoriete film quote?

“Smile, my boy. It’s sunrise.” – de laatste zin van Robin Williams in Night at the Museum: Secret of the Tomb, zijn allerlaatste film. Daardoor heeft deze quote nog meer lading.

Voor de rest vind ik “Here’s Johnny!” uit The Shining en “I’ll be back” uit The Terminator iconische en gave quotes.

  1. Ben je wel eens halverwege een film weggelopen uit de bioscoop? Welke film was dat?

Nog nooit, en ik zal dat ook nooit doen. Ik heb er immers voor betaald, en daarnaast heb ik nog nooit een slechte film in de bioscoop gezien met uitzondering van Batman vs. Superman: Dawn of Justice. Dat was de enige film waarvan ik achteraf spijt had dat ik er geld aan had uitgegeven, maar ik ben dus niet weggegaan.
Maar verder: ik weet welke films en genres ik leuk vind en houd me daaraan. Op deze manier is de kans vrij klein dat je voor een film betaalt waar je achteraf spijt van krijgt.

  1. Wat is je favoriete film soundtrack?

De bombastische en herkenbare soundtrack van de Marvelfilms vind ik heel gaaf. Daarnaast blijft de soundtrack van de Harry Potter-films heel magisch en mooi. 

  1. Heb je een guilty pleasure op filmgebied?

Ik vind het altijd leuk om met kerst de eerste twee Home Alone-films te kijken. Die blijven leuk!

  1. Van welke film zou jij graag een review willen zien op Filmgeek?

Knives Out!

 

Wil jij de vragen ook beantwoorden? Stuur een mailtje naar roxanne@filmgeek.nl en ik stuur je de vragen toe. 

 

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply