Tien vragen aan Frederique

Vandaag geven we het woord aan Frederique van srsck.com, een lifestyle blog met de nadruk op films en series. Op onderstaande foto zien wij veel goede films terug, dus dat belooft veel goeds voor de antwoorden. Lees je mee?

  1. Wat is de laatste film die je hebt gezien? (en wat vond je ervan?)

Hustlers op dvd een paar dagen geleden. Ik vond het een verrassend goede film. De laatste tijd worden we doodgegooid met een all-vrouw-cast in films en dat vind ik, op zijn minst gezegd, niet altijd even geslaagd. Wat mij betreft zijn remakes met alleen vrouwen in de hoofdrol helemaal geen vooruitgang. Ik zie graag gemengde casts, niet meer mannen, niet meer vrouwen, gelijkheid en dus niet verscheidenheid. Maar bij Hustlers heeft het goed uitgepakt, het is dan ook wel een sterke cast. Met name Jennifer Lopez doet het erg goed. Ze overtuigt in de rol van Ramona.

Hustlers is gebaseerd op het echte verhaal van twee vrouwelijke strippers die in New York eerst rijke zakenmannen drogeren en verleiden waarna ze hun geld stelen.

  1. Wat is jouw favoriete genre?

Ik houd van actie, drama, comedy, thrillers, eigenlijk houd ik van veel verschillende genres. Als er maar tempo in zit. Ik heb een hekel aan trage films waarbij er urenlang niets gebeurd. En dan in zwart wit ook nog zoals Roma. Daar kan ik niet zo goed tegen. Daarnaast kan ik echt van alle genres genieten.

  1. Welke film moet iedereen – volgens jou – gezien hebben?

Capharnaüm. Wat een geweldig mooie en confronterende film, ik was er echt ondersteboven van. Deze film heeft alles, spanning, drama, mooie beelden, ontroerende momenten, goede acteurs maar vooral een belangrijke boodschap. Wanneer je deze film ziet, dan leer je wel je eigen leven relativeren. Er zijn kinderen op de wereld die het zo slecht hebben, die compleet aan hun lot overgelaten worden en wij kunnen ondertussen zeuren over een afwasmachine die kapot is bij wijze van spreken. Ik raad het iedereen aan. Capharnaüm is een onwaarschijnlijk mooie film van de vrouwelijke Libanese regisseur Nadine Labaki.

  1. Wie is jouw favoriete acteur / actrice?

Ik kijk graag naar Adrien Brody maar dat is vooral omdat ik hem heel knap vind 😉 Verder vind ik Kate Winslet, John Malkovich en Cate Blanchett altijd erg goed. Van de jonge garde vind ik Timothée Chalamet sterk acteren!

  1. Welke snack mag niet ontbreken als je een film kijkt?

Doritos met een pittig sausje wanneer ik thuis kijk en natuurlijk popcorn (zout!) in de bios.

  1. Wat is je favoriete film quote?

Een klassieker: “I’m going to make him an offer he can’t refuse.” uit The Godfather.

  1. Ben je wel eens halverwege een film weggelopen uit de bioscoop? Welke film was dat?

Ik ben nooit weggelopen in de bios, dat zou ik ook niet zo snel doen eigenlijk. Het zou heel gewelddadig of goor moeten zijn wil ik weglopen. Anders zit ik het uit 🙂

Thuis zet ik wel eens wat uit, vooral als het heel traag is. De enige die ik me kan herinneren is La Clé des Champs, een Franse film die wel 5 uur leek te duren. De film, van de makers van Microcosmos ging over twee kinderen die naar de natuur kijken. Het leek soms meer op een natuurdocumentaire dan op een film. Er zat ook echt geen verhaal in, alleen een stroom aan mooie beelden.

  1. Wat is je favoriete film soundtrack?

Wat een lastige vraag. Recentelijk heb ik Luce in de bios gezien en de geluiden vond ik erg bijzonder, niet per se de liedjes maar de geluidseffecten. Wat een echte soundtrack betreft, denk ik dat ik Juno zou zeggen. De soundtrack paste goed bij de film en jaren later heb ik nog steeds meerdere nummers in mijn playlist staan.

  1. Heb je een guilty pleasure op filmgebied?

Musicals! Ik kan oude musicals zoals Hair en Jesus Christ Superstar honderd keer kijken, ik raak nog lang niet verveeld. Ook huil ik altijd bij E.T. en bij The Never Ending Story, dat is een overblijfsel uit mijn kindertijd. Ik vind het allebei nog steeds geweldige films

  1. Van welke film zou jij graag een review willen zien op Filmgeek?

Uncut Gems, ik ben erg benieuwd naar die misdaadfilm met Adam Sandler.

 

Wil jij de vragen ook beantwoorden? Stuur een mailtje naar roxanne@filmgeek.nl en ik stuur je de vragen toe. 

 

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply