Tien vragen aan Josephiene

Welkom bij deze nieuwe rubriek op Filmgeek. We hebben een lijstje van tien vragen om te stellen aan onze lezers. Vandaag trappen we af met Josephiene van Justadropofwater!

  1. Wat is de laatste film die je hebt gezien? (en wat vond je ervan?)

Even denken hoor. Ik ben meer een lezer dan een TV kijker. Als de TV hier in huis aan staat is dat vaak voor een serie of een film. Ik denk dat de laatste film de “nieuwe” Aladdin geweest is. We hebben ons er prima mee vermaakt, maar toch had ik het gevoel iets te missen. Jafar is niet oud en gruwelijk genoeg en de geest te behoudend. Ligt waarschijnlijk ook aan het feit dat in de originele animatie veel meer over the top mogelijk was.

  1. Wat is jouw favoriete genre?

Lastig te omschrijven. Ik hou niet van domme, vecht films, maar een actiefilm met een geloofwaardig verhaal kan ik zeker wel waarderen. Denk aan de Italian Job of de eerdere delen uit de mission Impossible serie. Romcoms kijk ik vrijwel niet. Historisch drama (denk aan de kostuumdrama’s van de BBC die behoorlijk historisch accuraat zijn) op zijn tijd kan ik wel weer van genieten.

  1. Welke film moet iedereen – volgens jou – gezien hebben?

Eentje kiezen? Ai…. Dan houd ik het toch bij Schindler’s List (Spielberg, 1993). Beklemmend mooi.

  1. Wie is jouw favoriete acteur / actrice?

Jennifer Lawrence, prachtig zoals zij Katniss Everdeen uit het boek tot leven wist te brengen. Maar Julie Andrews kan ik ook waarderen, heel erg veelzijdig.

  1. Welke snack mag niet ontbreken als je een film kijkt?

Zoute Popcorn, duh

  1. Wat is je favoriete film quote?

“are you sure this water’s sanitary?”

  1. Ben je wel eens halverwege een film weggelopen uit de bioscoop? Welke film was dat?

In de bioscoop niet. Wel een film waarvoor we te laat waren om hem in de bioscoop te zien, die we thuis niet uitgekeken hebben, telt dat ook? Gravity, vreselijk ongeloofwaardig.

  1. Wat is je favoriete film soundtrack?

“The phantom of the opera” (2004 versie) draai ik veel in de auto, maar ook diverse Disney animatie films, en dat brengt ons dan meteen op vraag 9…

  1. Heb je een guilty pleasure op filmgebied?

Disney films. Tarzan, Belle en het beest, De kleine zeemeermin, Aladdin, Mulan, Pocahontas, De leeuwenkoning. Die ken ik allemaal woord voor woord (en Nederlandse en Engelse versie).

  1. Van welke film zou jij graag een review willen zien op Filmgeek?

Ik heb niet door al jullie oude reviews gebladerd, maar wellicht is een vergelijking tussen oringele en life action disney een idee? Belle en het beest, Aladdin, Junglebook, The lion King er zijn er best een aantal inmiddels.

 

Wil jij de vragen ook beantwoorden? Stuur een mailtje naar roxanne@filmgeek.nl en ik stuur je de vragen toe. 

 

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply