Tien vragen aan Kirsten

Vandaag geven we het woord aan Kirsten van Mamagisch. Ze is mama van twee meiden, juf op een basisschool, maar natuurlijk ook een filmliefhebber. Ze vertelde ons alles over haar favorieten. Lees je mee?

  1. Wat is de laatste film die je hebt gezien? (en wat vond je ervan?)

Officieel de laatste was Frozen, maar hoe kan het ook anders met een 4-jarige dochter die denkt dat ze Anna is. De laatste echte film die ik keek was denk ik A Bad Moms Christmas. Daar hebben we kostelijk om gelachen omdat het zo lekker fout is.

  1. Wat is jouw favoriete genre?

Musical en muziek

  1. Welke film moet iedereen – volgens jou – gezien hebben?

Als ik in mijn eigen straatje blijf, zeg ik natuurlijk Grease. Mensen die die film nog nooit hebben gezien, daar praat ik niet mee, haha. Ook de film Billy Elliott maakte diepe indruk op me, toen ik die als 15-jarige zag in het Filmhuis. In zekere zin zou ik elke film kunnen aanraden die is gebaseerd of waarheid.

  1. Wie is jouw favoriete acteur / actrice?

Ik heb niet specifiek een favoriete acteur of actrice. Niet iemand waarvan ik alle films moet zien. Zo vind ik Johnny Depp als Jack Sparrow echt fantastisch, maar heb ik helemaal niks met andere rollen die hij speelde. Het gaat bij mij toch meer om het verhaal.

  1. Welke snack mag niet ontbreken als je een film kijkt?

Ik kan me nog herinneren dat ik vroeger als we naar de bioscoop ging een zak Maltesers meesmokkelde in mijn tas. Tegenwoordig vind ik die ook nog steeds lekker, maar heb ik liever een zoutje. Bijvoorbeeld Pinda Pepsels. Popcorn vind ik gek genoeg niks.

  1. Wat is je favoriete film quote?

Happiness can be found in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light. (Albus Dumbledore, Harry Potter and the Prizoner of Azkaban)

  1. Ben je wel eens halverwege een film weggelopen uit de bioscoop? Welke film was dat?

Nee, en ik zet ook maar zelden een film af. Ik ben toch altijd benieuwd of het nog beter wordt en hoe het afloopt. Natuurlijk zie ik ook wel eens hele slechte films maar weglopen doe ik niet.

  1. Wat is je favoriete film soundtrack?

Sowieso Pirates of the Caribbean. Ik ben qua filmmuziek echt groot fan van het werk van Hans Zimmer. Maar daarnaast draaien we hier ook graag de soundtrack van Rock of Ages, allemaal lekkere 80-ies rockclassics in een nieuw jasje. En ja, eigenlijk alle soundtracks van musicalfilms staat hier regelmatig op.

  1. Heb je een guilty pleasure op filmgebied?

Ik heb een zwak voor kostuumdrama’s. Het liefst Brits. En dan ook nog het liefst een boekverfilming, zodat ik dat kan lezen nadat ik de film heb gezien.

  1. Van welke film zou jij graag een review willen zien op Filmgeek?

Little Women

 

Wil jij de vragen ook beantwoorden? Stuur een mailtje naar roxanne@filmgeek.nl en ik stuur je de vragen toe. 

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply