Tien vragen aan Paul

Het is weer zondag en daarom stellen we weer tien vragen aan één van onze lezers. Vandaag geven we het woord aan Paul van Filmliefhebber, een filmblog-collega die we zo af en toe ook in het echt tegen komen in de bios of op events. Wat zijn zijn favorieten en waarom?

Paul meets Neve Campbell
  1. Wat is de laatste film die je hebt gezien? (en wat vond je ervan?)

De laatste film die ik heb gezien is de remake van The Lion King. Ik vind het een geweldige remake ondanks dat het niveau van het origineel nooit wordt gehaald. Ik had de film al eerder in de bioscoop gezien en nu lekker thuis op de bank en ik heb er weer van genoten! De animaties zijn echt prachtig.

  1. Wat is jouw favoriete genre?

Ik kijk werkelijk alles en ik vind heel veel genres leuk. Maar mijn voorkeur gaat uit naar horror. Het kan mij niet bloederig en smerig genoeg zijn! De klassieke slashers zoals Nightmare on Elm Street en Hellraiser worden dan ook nog regelmatig verslonden.

  1. Welke film moet iedereen – volgens jou – gezien hebben?

Mijn absolute favoriet is Pulp Fiction en ik vind dat iedereen deze film op zijn minst eenmaal moet hebben gezien. Maar ik weet ook dat het niet iedereen zijn ding is. Ik vind de film echt briljant! Hoe het is opgezet, de gitzwarte humor de nutteloze, maar interessante dialogen. Echt een topper van Quentin Tarantino.

  1. Wie is jouw favoriete acteur / actrice?

Ik ben een enorme fan van Arnold Schwarzenegger. Niet, omdat het zo’n goede acteur is, maar ik ben met zijn films opgegroeid. Ik krijg altijd een glimlach op het gezicht als ik hem in de actie zie. En Mila Kunis, omdat ze gewoon zo schattig is. 🙂

  1. Welke snack mag niet ontbreken als je een film kijkt?

Ik wissel heel vaak af, maar mijn absolute favoriet is nog steeds een zak met M&M’s pinda. Heerlijk!

  1. Wat is je favoriete film quote?

Het is meer een monoloog waar ik dol op ben. Al Pacino heeft er zoveel indruk mee gemaakt in The Devil’s Advocate;

Who are you carrying all those bricks for anyway? God? Is that it? God? Well, I tell ya, let me give you a little inside information about God. God likes to watch. He’s a prankster. Think about it. He gives man instincts. He gives you this extraordinary gift and then what does He do? I swear, for His own amusement, His own private cosmic gag reel, He sets the rules in opposition. It’s the goof of all time. Look, but don’t touch. Touch, but don’t taste. Taste, don’t swallow. And while you’re jumpin’ from one foot to the next, what is He doin’? He’s laughin’ His sick, fuckin’ ass off. He’s a tight-ass. He’s a sadist. He’s an absentee landlord. Worship that? Never! … Why not? I’m here on the ground with my nose in it since the whole thing began! I’ve nurtured every sensation man has been inspired to have! I cared about what he wanted and I never judged him. Why? Because I never rejected him, in spite of all his imperfections! I’m a fan of man! I’m a humanist. Maybe the last humanist. Who, in their right mind, Kevin, could possibly deny the 20th century was entirely mine? All of it, Kevin! All of it! Mine! I’m peaking, Kevin. It’s my time now. It’s our time.

  1. Ben je wel eens halverwege een film weggelopen uit de bioscoop? Welke film was dat?

Nog nooit! Ik kijk films altijd volledig, maar ik heb er eenmaal dicht tegenaan gezeten. Dat was tijdens The Lone Ranger. Wat een draak van een film!

  1. Wat is je favoriete film soundtrack?

Ik ben fan van Hans Zimmer dus ik kies dan ook voor de soundtrack van Pirates of the Caribbean die hij samen met Klaus Badelt heeft gecomponeerd. Maar ik ben ook een liefhebber van de iconische symfonieën van John Williams (Star Wars, E.T., Indiana Jones).

  1. Heb je een guilty pleasure op filmgebied?

Ik heb er wel meer, maar de absolute guilty pleasure is toch de goed foute actiefilm Mortal Kombat uit 1995. Die gebaseerd is op het populaire spelletje dat ik als jongetje veel heb gespeeld.

  1. Van welke film zou jij graag een review willen zien op Filmgeek?

Ohjee. Ik zou het echt niet weten, maar waar ik wel een fan van ben is een gezonde mix van recensies van zowel nieuwe als oudere films. Maar volgens mij doen jullie dat al.

 

 

Wil jij de vragen ook beantwoorden? Stuur een mailtje naar roxanne@filmgeek.nl en ik stuur je de vragen toe. 

 

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply