Tien vragen aan Timothy

Timothy is een 17-jarige jongen die dol is op films, hardlopen en schrijven. Hij zit in 6VWO en wil volgend jaar graag communicatiewetenschappen gaan studeren. In afwachting van wat hij nog moet doen om voor zijn eindexamen te slagen, nam hij de tijd om de tien vragen van Filmgeek in te vullen.

1. Wat is de laatste film die je hebt gezien? (en wat vond je ervan?)

De laatste film die ik gezien heb is An American Werewolf in London (1981) en ik vond de film eerlijk gezegd een (klein) beetje tegenvallen. Het is zeker een goede film en ook vermakelijk, maar dat mensen dit als een cultklassieker zien snap ik niet.

2. Wat is jouw favoriete genre?

Mijn favoriete genre is horror/thriller, omdat ik films die mij op het puntje van mijn stoel houden leuk vind. Alleen de horrorfilms met om de vijf secondes een jumpscare sla ik over, omdat ik dat niet echte horror vind.

3. Welke film moet iedereen – volgens jou – gezien hebben?

Midsommar (2019) Ik geef toe deze film is de eerste keer naar om te zien, maar elke keer dat je deze film kijkt merk je weer nieuwe dingen op. Ik kan je verzekeren dat je de meeste dingen in deze film nog nooit eerder hebt gezien (zoek hulp als dat wel zo is), maar dat deze film toch veel herkenbare elementen heeft. Ik geef toe dat deze film niet voor iedereen is, maar het geeft zo goed een toxic relationship weer en is daarom moeilijk over te slaan. Bovendien staat Midsommar gewoon op Netflix.

4. Wie is jouw favoriete acteur / actrice?

Florence Pugh zit in ongeveer al mijn favoriete films en had naar mijn mening voor haar rol in Midsommar en Oscar moeten krijgen. Gelukkig merkt ook Hollywood haar op, omdat ze in de nieuwe film van Marvel zit. Ook acteurs als Winston Duke, Lucy Hale , Jamie Lee Curtis en Anya Taylor-Joy staan zeer hoog op mijn favorietenlijstje.

5. Welke snack mag niet ontbreken als je een film kijkt?

Ik eet niet zo vaak tijdens een film, maar een bakje met paprikachips is natuurlijk nooit verkeerd.

6. Wat is je favoriete film quote?

“for frodo” The Lord of the Rings: The return of the King (2003) De laatste woorden voor het laatste gevecht en woorden die je echt voelt. Je bent drie delen en bijna negen uur aan film doorgekomen en deze twee woorden zeggen alles, namelijk nog een keer alles geven om deze vijand te verslaan.

7. Ben je wel eens halverwege een film weggelopen uit de bioscoop? Welke film was dat?

Nee gelukkig niet, in de bioscoop kijk ik altijd de film af en ook thuis zet ik zelden een film af. De laatste film die ik heb afgezet is The angry birds movie, omdat de film zo niet grappig was en zulke stomme personages had. Veel mensen zeggen dat The emoji movie de slechtste animatiefilm ooit is, maar ik wil die titel graag aan The angry birds movie geven.

8. Wat is je favoriete film soundtrack?

De soundtrack van US (2019). De muziek werd gemaakt door Michael Abels en is zeer bijzonder. Hij weet het nummer I got 5 on it van Luniz door de film heen steeds een beetje te veranderen, waardoor het nummer verandert van een vrolijk nummer in het begin tot een nachtmerrie aan het einde van de film.

9. Heb je een guilty pleasure op filmgebied?

De films waarin twee bekende personages tegen elkaar vechten, zoals Batman VS Superman , Freddy VS Jason en Alien VS Predator. Deze films hebben altijd een slecht plot, maar als de personages tegen elkaar vechten is het heerlijk vermaak.

10. Van welke film zou jij graag een review willen zien op Filmgeek?

Van die heel onbekende films die niemand kent, maar stiekem toch zeer goed zijn.

Wil jij ook mee doen met Tien Vragen Aan? Stuur dan een e-mail naar roxanne@filmgeek.nl dan stuur ik je de vragen toe.

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply