Valerian and the City of a Thousand Planets

In de 28ste eeuw zijn speciale agenten Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (Cara Delevingne) een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha – een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de ‘Stad van Duizend Planeten’. In een race tegen de klok moeten Valerian en Laureline deze verwoestende bedreiging identificeren om zo niet alleen Alpha, maar de toekomst van het hele universum veilig te stellen.

https://www.youtube.com/watch?v=NNrK7xVG3PM

Plot

Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (Cara Delevingne) zijn twee speciale agenten die de orde in het universum handhaven.Valerian and the City of a Thousand Planets is een visueel spectaculair nieuw avontuur van Luc Besson, de legendarische regisseur van The Fifth Element en Lucy, gebaseerd op de baanbrekende comic die talloze artiesten, schrijvers en filmmakers heeft geïnspireerd.

Valerian and the City of a Thousand Planets

In de 28ste eeuw zijn speciale agenten Valerian en Laureline een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha – een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de ‘Stad van Duizend Planeten’.

Cara Delevingne stars in VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS
Courtesy of STX Films and Europacorp

Thousand Planet in the Galaxy

De opening van de film vind ik heel bijzonder. Een film die zich in de ruimte, The Galaxy, afspeelt. Met een diversiteit aan planeten en haar bewoners. Het valt niet te ontkennen dat een van de grootste creatieve geesten van onze tijd, een prachtige muziekstuk over de ruimte heeft gemaakt. Dit zal net als Beethoven & Mozart uit vorige eeuwen nog vele eeuwen hierna beluisterd gaan worden. De film begint met Space Oddity van niemand minder dan de creatieve ruimtevaarder David Bowie. Het verhaal speelt zich af 400 jaar later dan nu. De mensheid, althans een deel ervan, is nog even destructief als dat ze in de Middeleeuwen was. Maar ook vandaag de dag is. Op planeet Mull hebben ze het volledig begrepen. Hoe om te gaan met het leven, schoonheid en vrede. Ze leven in volkomen harmonie met elkaar en hun planeet.

3D voor intensiteit

Ik beleef een film intens of het nu een romantische film is, een thriller of een fantasyverhaal. Ik duik er helemaal in, leef mee met de personages. De 3D versie en het weergaloze dolby surround geluid maken deze film subliem. Dit is wat je noemt Tijdreizen! Na de film kwam ik buiten en ben ik op een bankje in de zon gaan zitten. Het Fantasy verhaal en de prachtige beelden, het is meer dan dat alles. Voor mij zit er een boodschap in. Dat liefde en vergeving het meest belangrijke is wat we hebben als mens. Dat er een parel zit in ieder van ons. Het enige wat je hoeft te doen is te stralen en Oneindig Lief te hebben. Wij zeggen in de huidige tijd Namasté of zoals de bewoners van Mull zeggen Melo-I-Lena.

Acteurs

Onze eigen Rutger Hauer speelt in deze film. Helaas is het geen grote rol, maar ok – Beter iets dan niets. Prachtige rollen voor de parelbewoners van planeet Mull. Maar ook Dane DeHaan en Cara Delevingne die de hoofdrol spelen in dit verhaal, verdienen veel credits. Valerian ken ik van de film Metallica Through the Never, waar hij een onuitwisbare indruk bij mij achterliet.  Misschien moest ik wennen aan een hele jonge generatie acteurs die zich in een rap tempo aan het ontwikkelen zijn tot hele grote talenten. Een bijzondere prachtige rol voor Rihanna (werkelijk waanzinnig mooi gedaan) en de onmiskenbaar Ethan Hawke als Jolly the Pimp.

Conclusie

Ik houd ervan een film tot aan de laatste seconde te zien – luisteren – beleven. Ik zit tot aan de laatste punt op de aftiteling te genieten. Bij een film als deze besef je hoeveel mensen aan dit immense project hebben meegewerkt. Een groot compliment voor al de creatieve geesten die meegewerkt hebben. Ik bedoel dan de makers van kostuums, bijzondere personages, dieren, buitenaardse wezens. Ja, al die bijzondere bewoners van de Galaxy, waanzinnig mooi bedacht en gemaakt.

Voor iemand die geen groot liefhebber van dit genre is zeg ik nu: Chapeau, wat een geweldige film. Ik zou meer, veel meer dan de vijf sterren die we hebben, willen toekennen. Een aanrader, boek een ticket, nu, ga zien deze film!

Film informatie

Titel:and the City of a Thousand Planets
Regie: Luc Besson
Cast: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Ethan Hawke, Clive Owen, Rihanna, Rutger Hauer
Speelduur
: 137 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★★★

The following two tabs change content below.

Hannah

Hannah heeft jaren gewerkt in de financiële dienstverlening. Tegenwoordig is ze liever creatief bezig. Vooral fotograferen is een enorme passie van haar. Altijd al eens voor de camera willen staan (of zitten), dan kun je voor een sessie terecht in haar studio in Almere. Ook ontwerpt ze kattenspeelgoed voor haar sphynxje en twee andere huistijgertjes. Hannah houdt van boeken, muziek, films en mooie televisieseries. Geïnspireerd raakt zij door andere mensen en bijzondere gesprekken. Welke soort films hebben haar voorkeur? Dat kan verschillen, van drama tot thriller, en van romantiek tot comedy. En zelfs af en toe een uitstapje naar horror.

Latest posts by Hannah (see all)

Leave a Reply