Verliefd op Cuba: Verboden scenes alsnog gedraaid

Voor de film Verliefd Op Cuba worden twee scenes die door het communistische regime van het eiland zijn afgekeurd alsnog gedraaid. Voor een parodie op de communistische leider Castro wijkt regisseur Johan Nijenhuis uit naar Ibiza.

Verschillende plaatsen op Ibiza zijn afgelopen week aangekleed alsof ze op Cuba zijn. Acteurs Abbey Hoes, Rolf Sanchez en Niek Roozen vlogen naar Ibiza voor de opnames. Regisseur Johan Nijenhuis: “We hebben ons filmscript ter goedkeuring moeten voorleggen aan de machthebbers in Cuba. Daarbij hebben ze scherp gelet of hun leiders Fidel Castro en Che Guevara er positief uit zouden komen. We hebben aanpassingen moeten doen om goedkeuring te krijgen voor de opnamen. Maar Cuba is niet altijd het arbeidersparadijs dat uit de propaganda naar voren komt. Ik wilde de ontbrekende scenes alsnog filmen”.

Trailer

Over de film

Loes (Susan Visser) is na haar echtscheiding het vertrouwen in de liefde verloren. Wanneer haar dochter Maartje (Abbey Hoes) besluit te trouwen met een Cubaan (Rolf Sanchez) vliegt ze direct naar het Caribische eiland om aan te tonen daar haar schoonzoon in spé enkel uit is op een verblijfsvergunning. Eenmaal geland op het betoverende eiland leert Loes meer over de liefde dan ze ooit had verwacht.

Productie

Zowel de regie als de productie is in handen van Johan Nijenhuis en zijn team. Het script is geschreven door Annelou Verboon en Maarten Lebens. Entertainment One Benelux is verantwoordelijk voor de distributie. De film is tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive, Abraham Tuschinski fonds en CoBO.

Verliefd Op Cuba draait vanaf 14 februari 2019 in de Nederlandse bioscopen.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply