Video streaming vergelijken: dit zijn de beste platformen

Daar zit je dan met je goede gedrag thuis op de bank. In de zomer is het komkommertijd op tv. Wat ga je nu kijken? Nou dat bepaal jij tegenwoordig dus gewoon helemaal zelf. Een overzicht van verschillende video streaming diensten zetten wij hier voor je op een rijtje.

 Wil je wel of geen royaal aanbod Nederlandse producties?

De populariteit van video streaming is niet goed voor de televisieprogramma’s. Die zien de kijkcijfers dan ook steeds verder dalen. Voor een klein bedrag per maand bepaalt de consument zelf waar, wanneer en naar wat hij of zij kijkt. Vrijwel alle aanbieders kun je per maand opzeggen. Soms kun je de streamingdienst zelfs met je vrienden delen, zo kun je bijvoorbeeld met een standaard Netflix-account met zijn tweeën tegelijk kijken. Netflix is de grootste aanbieder ter wereld en staat bekend om het enorme aanbod. Netflix is dan ook marktleider in gebruiksgemak onder de aanbieders van video streaming. Zo geeft Netflix aan de hand van eerder bekeken films suggesties voor films die hier op lijken. Door verschillende profielen aan te maken kun je de dienst met maximaal vier vrienden delen. Als nadeel zou je het feit dat er een gering aantal Nederlandse producties te zien zijn kunnen noemen. Als hier je interesse ligt dan kun je het beste kiezen voor Videoland. Een standaard abonnement op Netflix kost € 7,99 per maand.

Probeer twee weken Videoland

Videoland is een platform van Nederlandse komaf. Het platform is van de televisiezender RTL. Zoals hierboven beschreven is er veel Nederlandse content beschikbaar op Videoland. Niet alleen Nederlandse films en series, maar ook Nederlandse programma’s die worden uitgezonden op RTL. Zo kun je hier exclusieve programma’s bekijken en kun je afleveringen terugkijken die al lang geleden zijn uitgezonden. Een standaard abonnement op Videoland kost € 8,99 per maand.

Film1 lijkt de beste

Je kunt ook overwegen een Film1 abonnement te nemen. Ook dan zie je de beste en nieuwste films en bioscoopknallers en dat zonder reclame. Film1 biedt zenders vol met films en series die je On Demand op alle devices kunt kijken. Er zijn telkens tenminste 400 On Demand titels beschikbaar. Een abonnement van Film1 kost € 14,99 per maand.

Wat nu de beste is? Dat is maar net waar jij de voorkeur aan geeft. Ben jij fan van de Nederlandse producties, dan zou je eerder voor het verder wat beperkte Videoland kiezen. Netflix biedt veel, maar weinig Nederlands en Film1 lijkt de beste met zowel nationale als internationale films en series.

Dit bericht is via een samenwerking tot stand gekomen.

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

1 thought on “Video streaming vergelijken: dit zijn de beste platformen

  1. Film1 heeft een nieuwe eigenaar. Het is nog grotendeels onbekend welke films die gaat vertonen, want de rechten die Sony had zijn niet overgenomen.
    Videoland biedt veel minder content aan dan NLZiet, want die vertoont ook niet alleen de producties van RTL, maar ook van de NPO en van SBS (Talpa).

Leave a Reply