Vier producties van The New York Metropolitan Opera deze zomer bij Pathé

Vier populaire producties van The New York Metropolitan Opera, die de afgelopen jaren juichende recensies kregen, draaien deze zomer opnieuw in de hoogste beeld- en geluidskwaliteit in bioscopen van Pathé door het hele land. Tickets voor Tosca, L’Elisir d’Amore, La bohème en Così fan tutte zijn nu te koop via www.pathe.nl/opera en aan de kassa’s van de bioscopen.

TOSCA (Puccini)

Pathe_Opera_ToscaLuc Bondy’s productie van Puccini’s operathriller met Patricia Racette in de titelrol als de jaloerse diva en Roberto Alagna als haar geliefde, de schilder Cabaradossi. Door zijn politieke idealen bezorgt hij hen veel ellende. George Gadnidze vertolkt Scarpia, de geslepen politiechef die Tosca voor zichzelf wil. De muzikale leiding is in handen van Riccardo Frizza.

zo 17 juli, 11.00 uur in Pathé Tuschinski (Amsterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag), Pathé Arnhem en Pathé Maastricht; ma 18 jul, 19.00 uur in Pathé Schouwburgplein (Rotterdam), Pathé Breda, Pathé Eindhoven, Pathé Groningen en Pathé Haarlem.

L’ELISIR D’AMORE (Donizetti)

Pathe_Opera_LelisirAnna Netrebko vertolkt de mooie en rijke Adina in Barlett Shers productie van Donizetti’s charmante komedie. Matthew Polenzani is Nemorino, de arme maar lieve jongen die haar hart steelt met de hulp van het magische drankje van kwakzalver Dulcamara (Ambrogio Maestri). Mariusz Kwiecien speelt de zelfingenomen sergeant Belcore en Maurizio Benini dirigeert het orkest.

zo 7 aug, 11.00 uur in Pathé Tuschinski (Amsterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag), Pathé Arnhem en Pathé Maastricht; ma 8 aug, 19.00 uur in Pathé Schouwburgplein (Rotterdam).

LA BOHÈME (Puccini)

Pathe_Opera_La_BohemeEen nieuwe generatie toptalenten schittert in Franco Zeffirelli’s klassieke productie van Puccini’s populairste opera. Vittorio Grigolo is de arme dichter Rodolfo, die stapelverliefd wordt op zijn buurmeisje, de naaister Mimi, vertolkt door de stralende Kristine Opolais. Susanna Philips speelt de flirterige Musetta, Massimo Cabaletti is haar geliefde Marcello. Patrick Carfizzi als Schaunard en Oren Gradus als Colline complementeren de cast. Stefano Ranzani dirigeert.

zo 28 aug, 11.00 uur in Pathé Tuschinski (Amsterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag), Pathé Arnhem en Pathé Maastricht; ma 29 aug, 19.00 uur in Pathé Schouwburgplein (Rotterdam), Pathé Breda, Pathé Eindhoven, Pathé Groningen en Pathé Haarlem.

COSI FAN TUTTE (Mozart)

Pathe_Opera_CosiJames Levine dirigeert een cast vol jonge sterren in Mozarts liefdeskomedie. Susanna Philips en Isabel Leonard zijn de zussen Fiordiligi en Dorabella, die denken dat hun verloofdes in het leger zitten. Matthew Polenzani en Rodion Pogossov vertolken Ferrando en Guglielmo, de geliefden die vermomd terugkeren om de trouw van hun meisjes te testen. Danielle de Niese speelt de intrigante Despina en Maurizio Muraro is Don Alfonso, het brein dat aan de touwtjes trekt.

zo 18 sep, 11.00 uur in Pathé Tuschinski (Amsterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag), Pathé Arnhem en Pathé Maastricht; ma 19 sep, 19.00 uur in Pathé Schouwburgplein (Rotterdam).

Websites: Pathé Opera, The Metropolitan Opera

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply