Vijf Easter Eggs in Deadpool

Regelmatig hebben films Easter Eggs in de film verstopt. Dit zijn verborgen boodschappen, grapjes of verassingen bedoeld voor de fans. Easter Eggs is het Engelse woord voor paaseieren, en zoals met echte paaseieren moet er daadwerkelijk gezocht worden naar de Easter Eggs.

Deadpool-header_1

Voor onze eerste film in deze serie gaan we kijken naar Deadpool. Waarom met die film? Nou die zit letterlijk vol met Easter Eggs. Daarom staat hieronder slechts vijf van de Easter Eggs. Heb jij nog andere gespot? Laat het weten in de reacties.

De dead pool

In de bar hangt de dead pool. Hier kunnen de mensen in de bar wedden op hun vrienden om dood te gaan. Maar als je goed naar het bord kijkt zie je dat hier veel bekende mensen op staan zoals: Charlie Sheen, Miley Cyrus, Bill Cosby en Vladimir Putin.

DeadPool

Hello Kitty

Deadpool heeft blijkbaar een voorliefde voor Hello Kitty. Door de hele film komt steeds weer Hello Kitty terug. Hierbij begint het met de opening van de film, waar een tube van Hello Kitty door de auto vliegt. Een ander groot moment is de tas die Deadpool bij zich heeft in de taxi. Om het compleet te maken was Hello Kitty het eerste account dat Deadpool volgde op Twitter.

DeadPool Hello Kitty

Stan Lee

Het is inmiddels wel bekend dat een van de vaste Easter Egg in de Marvel films Stan Lee is. Ditmaal verschijnt hij als DJ in de stripclub.

Stan Lee Deadpool

SHIELD

Een van de grootste Easter Eggs is de locatie waar de grote gevechtscene plaats vind. Dit gebeurd namelijk op een neergestorte SHIELD Helicarrier. Dit toont wel aan dat Fox ballen heeft, want Fox bezit niet de rechten om ook maar iets van SHIELD te gebruiken. De neergestorte Helicarrier  is een referentie naar het einde van The Winter Soldier.

Helicarrier-aft

De openingscene

De opening van de film begint gelijk met een massa aan referenties. Tijdens de Slo-Mo scene van de auto-crash zien we onder andere het volgende voorbij komen:

  • Koffiebeker met Rob L, een referentie naar Rob Liefield een van de makers van Deadpoool

Daarna komen de referenties als verkeersborden:

  • Fort McGuiness, een verwijzing naar Ed McGuinness een van de orginele striptekenaars
  • Wernick Pkwy, een verwijzing naar Paul Wernick, een van de schrijvers.
  • Historic Oyakata, een verwijzing naaar Oyakata een sumo worstelaar die verscheen in een van de strips

DeadPool Borden

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Latest posts by Pel Laurens (see all)

2 thoughts on “Vijf Easter Eggs in Deadpool

  1. Wat een super leuk artikel dit! Sommige dingen wist ik al, maar de namen op het deadpoolbord en de verkeersborden waren nieuw voor mij 🙂 briljant!

    1. De titels in het begin van de film zoals: Directed by: A Overpaid Fool zorgde ervoor dat ik juist in het begin extra ging opletten, als een film zo begint dan belooft dat wat voor de hele film.

      Als ie straks op DVD uit is nog wat vaker kijken, volgens sommige mensen zitten er meer dan 100 Easter Eggs in 😮

Leave a Reply