Vijfde editie Lumière Crime Festival met zeven topseries

Zaterdag 5 november presenteert Stine Jensen in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht van 9.30 tot 21.30 uur de vijfde editie van het Crime Festival. Lumière vertoont op het festival nieuwe afleveringen van de Scandinavische topseries Nobel, Midnight Sun, Follow the Money 2, Mammon 2, Thicker than Water 2, Dicte 3 en de wereldpremière van The Legacy 3. Tickets zijn te koop via: www.hartlooper.nl/crimefestival.

2-1

Dicte III

In het derde seizoen zwicht Dicte eindelijk voor de liefde. Ze is getrouwd met Bo en heeft haar baan als misdaadjournaliste opgezegd om zich volledig te concentreren op het schrijven van een boek. Wanneer Bo tijdens een fotoshoot in Libanon wordt gegijzeld, is haar prioriteit haar echtgenoot levend terug naar huis te brengen. Naast een flinke dosis misdaad krijgen we ook meer inzicht in het persoonlijke verhaal van de personages.

Follow the Money II

De serie Follow the Money van Jeppe Gjervig Fram (Borgen) neemt ons mee naar de wereld van economische misdaden bij banken en beurzen. In het tweede seizoen neemt de spanning toe en raakt het web van juridische en financiële leugens verder verstrikt. Hebzucht en machtswellust voeren de boventoon en de wanpraktijken lopen steeds meer uit de hand.

The Legacy III – wereldpremière

Ook in het derde seizoen van The Legacy spelen de familieperikelen de hoofdrol. Kunnen de broers en zussen elkaar vergeven voor wat in het verleden is gebeurd? Kan de groep het overleven? Een belangrijke gebeurtenis dwingt de broers en zussen na te denken over hun toekomst en hun leven en wat zij willen betekenen voor de wereld.

Mammon II

Journalist Torgrim Hammern, een collega van Peter Verås, wordt dood gevonden in een parkeergarage. Hij is vermoord door een gemaskerde man. Samen met een collega gaat Peter op zoek naar aanwijzingen in het verleden van Hammern. Ze ontdekken dat de dader in de Noorse politiek gezocht moet worden, maar niet iedereen is blij met hun speurwerk.

Midnight Sun

In deze nieuwe, achtdelige thrillerserie van Mårlind & Stein (The Bridge) reist de Franse rechercheur Kahina Zadi naar het Zweedse plaatsje Kiruna om de moord op een landgenoot te onderzoeken. De moord is het begin van een reeks moorden die te maken heeft met een tien jaar oude samenzwering waar vele dorpsbewoners bij betrokken zijn. Kahina wordt geconfronteerd met een gewetenloze seriemoordenaar, een macaber plan en haar eigen pijnlijke verleden.

Nobel

In de spannende, achtdelige serie Nobel – met een budget van liefst acht miljoen euro – komen twee verhalen samen als de Noorse luitenant en familieman Erling Riiser terugkeert na een missie in Afghanistan en een pion wordt in een internationaal politiek steekspel. Terwijl de inzet groeit, moet hij beslissen hoe ver hij wil gaan in de naam van vrede.

Thicker than Water II

Jonna, Lars en Oskar Waldemar zijn in het tweede, tiendelige seizoen van de Zweedse dramaserie Thicker than Water gezamenlijk eigenaar van het pension en landgoed dat hun moeder hen naliet. Maar hoe sterk zijn de onderlinge banden wanneer onverwachte gebeurtenissen de familie en de toekomst van het gasthuis bedreigen. Is bloed werkelijk dikker dan water?
The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply