Waarschuwing: De factuur ‘Dutch Filmworks’ voor illegaal downloaden is nep

Steeds meer mensen hebben een brief gekregen van ‘Dutch Filmworks’ waarin staat dat je een boete moet betalen wegens het illegaal downloaden van films. Deze factuur is echter niet afkomstig van Dutch Filmworks, maar van oplichters die je geld afhandig proberen te maken. Het is dus van groot belang dat je de factuur niet betaald en gewoon weggooit. Een kopie van de factuur staat onderaan dit artikel.

Brief

De brief van ‘Dutch Filmworks’ zegt dat er geconstateerd is dat er vanaf je ip-adres illegaal is gedownload. De boete hiervoor zou 52,74 euro zijn. Dit bedrag moet binnen acht dagen betaald worden op een bankrekeningnummer van SNS bank (NL59SNSB0945222580). Als je dit niet zou doen dan worden de kosten verhoogd met 150 euro per film, en 40 euro administratiekosten.

Dutch Filmworks

Vorig jaar werd bekend dat Dutch Filmworks de jacht heeft geopend op de downloader, en deze scammers lijken hier op mee te willen liften.

 

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply