In webserie ANNE+ is lesbisch zijn heel gewoon

De webserie over het turbulente liefdesleven van de lesbische twintiger Anne valt op. Een eerste teaser werd deze zomer in korte tijd ruim dertigduizend keer bekeken en besproken in De VolkskrantHet Parool en het Amerikaanse Curve Magazine. Een groep jonge filmmakers werkt sinds 2015 aan ANNE+. Om de serie verder te kunnen realiseren, zet het team nu een crowdfundactie op poten, die wordt ondersteund door o.a. schrijfster Maartje Wortel, cabaretière Yora Rienstra, voetbalster Leonne Stentler en theatermaakster, schrijfster & (stem)actrice Anne van Veen.

Synopsis

ANNE+ vertelt het verhaal van de lesbische twintiger Anne, die woont en studeert in Amsterdam. De serie gaat over verliefdheid, relaties en liefdesverdriet. Situaties waar iedereen zich, ongeacht seksuele oriëntatie, in kan herkennen. Homoseksualiteit is in ANNE+ een gegeven dat niet wordt geproblematiseerd. Daarmee hoopt de serie een bijdrage te leveren aan de normalisering van homoseksualiteit en nieuwe rolmodellen in de media: “Hiermee maken wij het programma dat wij vroeger zelf gemist hebben,” stellen de makers Maud Wiemeijer en Valerie Bisscheroux.

Gedeeld gevoel

Dat dit gevoel door lesbische vrouwen over de hele wereld gedeeld wordt blijkt uit het succes na de lancering van een eerste teaser. Dit heeft het team van ANNE+ doen besluiten om het project door te zetten met een crowdfundactie. Het volledige bedrag dat hiermee wordt opgehaald, zal gebruikt worden voor de financiering van de serie. Op deze manier willen de makers van ANNE+ jonge LHBT+’ers wereldwijd content bieden waarmee zij zich kunnen identificeren en waarover zij met elkaar in discussie kunnen gaan. Via YouTube en andere sociale kanalen treden jongeren van over de hele wereld met elkaar in contact en helpen zij elkaar met vragen over identiteit en geaardheid. ANNE+ wil jongeren een platform bieden waar zij, online en offline, gelijkgestemden kunnen vinden en waar zij de dialoog met elkaar, maar ook met de cast en crew, kunnen aangaan.

ANNE+

ANNE+ is bedacht en geschreven door Maud Wiemeijer en wordt geregisseerd door Valerie Bisscheroux. Hanna van Vliet, onder meer bekend van de musical De Tweeling (2015) en bioscoopfilm Oh Baby (2017) vertolkt de hoofdrol.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply