WOII-film met Tom Hanks in première op Apple TV+

Greyhound, een dramafilm waarin Tom Hanks de hoofdrol speelt en die zich afspeelt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, zal wegens de maatregelen omtrent de coronacrisis niet in de bioscoop in prèmiere gaan. In plaats daarvan is de film voor het eerst te zien op Apple TV+

Apple TV+

Apple TV+ heeft de wereldwijde rechten gekocht van Sony Pictures. De zes maanden oude streamingdienst kondigde de deal dinsdag aan. Aanvankelijk zou de film op 12 juni in de Verenigde Staten in première gaan, maar de release is uitgesteld wegens de corona-uitbraak. Wanneer de film op Apple TV+ te zien zal zijn is nog niet bekend.

Greyhound

Greyhound is een meeslepende film gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het scenario is geschreven door Tom Hanks, die ook de hoofdrol speelt. Een onervaren kapitein leidt in de Tweede Wereldoorlog een konvooi geallieerde schepen met duizenden militairen over de verraderlijke Atlantische Oceaan naar het front. Terwijl ze vijf dagen geen luchtsteun hebben, leveren de kapitein en zijn konvooi strijd met vele vijandelijke nazi-U-boten om zo de geallieerden in staat te stellen de oorlog te winnen. Gebaseerd op het boek ‘The Good Shepherd’ van C.S. Forester.

Greyhound wordt de grootste filmrelease tot nu toe voor AppleTV+, een opkomende concurrent voor Netflix en Amazon.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply