Zo creëer je de ideale filmsetting

Kijk jij thuis graag films, maar heb je nog niet de juiste filmsetting gevonden? Dan kan dit artikel je helpen die wel te vinden.

Niets is gaver dan een film kijken waarbij de kogels je om de oren vliegen of de vliegtuigen over je hoofd lijken te vliegen. Eigenlijk wil je het thuis net zoals in de bioscoop kunnen ervaren. Om dit voor elkaar te krijgen zul je wel wat moeten investeren. Geluidssystemen zijn nou eenmaal niet goedkoop. Maak je gebruik van meerdere beeldschermen? Dan kunnen HDMI splitters de ideale oplossing zijn. Hieronder zullen een aantal tips worden gegeven over verschillende surround systemen, manieren om met lichteffecten te werken en hoe je gebruik kunt maken van een HDMI splitter.

5.1, 7,1 of 11,1 surround

Wie graag thuis een film opzet wil uiteraard dat het geluid optimaal is. Zonder geluid immers geen echte ervaring. Kijk maar eens een horrorfilm zonder geluid, hoogstwaarschijnlijk zul je redelijk ontspannen film kijken terwijl je met geluid een kussen voor je gezicht houdt. Dit geeft wel aan hoeveel geluid doet bij een film. Dit geldt hetzelfde voor film muziek. Er zijn veel films waarin mensen pas emotioneel worden als er muziek wordt afgespeeld. Het mag duidelijk zijn dat geluid erg belangrijk is bij het kijken van films. Het beste geluid zul je krijgen met een surround systeem zoals in de bioscoop. Je hebt dan keuze uit verschillende opstellingen. Heb je een kleine huiskamer? Dan kan een 5.1 opstelling perfect zijn. Heb je een iets grotere kamer? Dan kun je beter voor een 7.1 systeem gaan. Vind je een 5.1 of een 7.1 niet genoeg? Dan kun je voor een 11.1 opstelling gaan. Hiermee creëer jij absoluut een tweede bioscoop.

Lichteffecten

Lichteffecten kunnen ook veel doen tijdens het kijken van een film. Je zou hiervoor speciale lichtsystemen kunnen aanschaffen, maar dat gaat natuurlijk wel heel erg ver. Er zijn wel systemen waarbij je licht lampen achter de televisie kunt plaatsen welke reageren op geluid. Sommige televisies die hebben deze lampen al ingebouwd dus dan hoef je ze niet nog aan te schaffen. Moet je nog een televisie aanschaffen dan is het slim er een te kiezen die deze lampen ingebouwd heeft.

 

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply