De Hazenschool

Max, een bijdehante stadshaas, probeert met capriolen in een modelvliegtuig indruk te maken op de coolste jeugdbende van de stad. Hij stort echter neer op een merkwaardige plek in het bos waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Het blijkt DE HAZENSCHOOL te zijn, waar hazen tot paashazen worden opgeleid. Er woont ook een slimme vossenfamilie die alleen door echte paashazen heelhuids gepasseerd kan worden, maar paashaas word je niet zomaar.


Dankzij de training van de mysterieuze Madame Hermione en samen met het stoere hazenmeisje Emmi, ontpopt Max zich tot een ijverige leerling en leert hij over de geheime magie die alleen paashazen kennen. De vossen proberen intussen het kostbaarste bezit van de school te stelen. Het magische Gouden Ei geeft de hazen moed en kracht. Zonder dit ei is er geen HAZENSCHOOL en zal een eeuwenoude traditie verloren gaan…

Die Häschenschule

Het boek Die Häschenschule (1924) van Fritz Koch-Gotha en Albert Sixtus, waarin een leerplan voor een paashazen-school wordt beschreven, is in Duitsland een echte klassieker. Deze film is een vrije interpretatie en plaatst het verhaal met nieuwe glans in het heden.

De Hazenschool

De Hazenschool is een vrolijke en spannende geanimeerde avonturenfilm voor de hele familie. Liefdevol gemaakt en met oog voor detail. Met thema’s als vriendschap, het contrast tussen de stad en de provincie, de rol van het individu in een groep en solidariteit kunnen kinderen zich makkelijk identificeren met de jonge hazen.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply