Lionsgate brengt ruim honderd films naar Steam

Ben jij een gebruiker van Steam? Dan kan je vanaf vandaag meer dan honderd films kijken via dat programma. En dit zijn geen slechte films, onder de films die nu beschikbaar zijn vallen bijvoorbeeld de Hunger Games, Twilight en Saw. De goedkoopste films zijn voor Nederlandse gebruikers voor 3,99 euro te huren. Gebruikers krijgen 30 dagen de tijd om de film in een tijdspanne van 48 uur te bekijken.

lionsgate logo

De grote filmuitgever Lionsgate heeft een deal gesloten met Valve voor het uitbrengen van films op Steam. In de toekomst worden er meer films naar het gamesplatform gebracht, melden de twee bedrijven maandag. Net als bij Netflix verschilt het aanbod per land, dit is net als bij Netflix afhankelijk van de ditributierechten. Het is niet bekend of dit al te omzeilen is met een bijvoorbeeld een proxy.

steam-fancy-logo

Het is de eerste deal met een grote filmuitgever die Valve heeft gesloten. Steam heeft meer dan 125 miljoen gebruikers die het platform gebruiken op onder meer Windows, Mac, Linux en SteamOS.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

1 thought on “Lionsgate brengt ruim honderd films naar Steam

Leave a Reply