Allereerste foto’s van hitmusical ‘Beauty and the Beast’ vrijgegeven

Aanstaande zondag, 11 december, is het eindelijk zover: dan vindt de galapremière van de hitmusical ‘Beauty and the Beast’ (#BeautyBeastBE) plaats in Flanders Expo Gent met o.a. Josje Huisman, Jan Schepens, Peter Van de Velde, Ivan Pecnik, Barbara Dex, Eline De Munck, Dieter Troubleyn, Peter Thyssen, Frank Hoelen en Saskia Schäfer in de hoofdrollen. Meer dan 3.000 VIP-genodigden, waaronder bekende acteurs, zangers, sporters, politici en mediafiguren, zullen zich middenin het bekendste Disneysprookje van het moment bevinden. Het internationale productiehuis Marmalade, onder leiding van de achtentwintigjarige Belg Yoshi Aesaert, tilt speciaal voor de ongeduldige ‘Beauty and the Beast’ fans een tipje van de sluier door de allereerste scènefoto’s nu al vrij te geven.

Beauty and the Beast

‘Beauty and the Beast’, met de bekende muziek van meervoudig Academy Award-winnaar Alan Menken, kent al sinds 1994 een groot internationaal succes in meer dan 32 landen en 145 steden. Het is slechts voor het eerst in Europa dat Marmalade de toestemming kreeg om van deze bekende broadwaymusical een non-replica productie te maken. De liedjes en het verhaal bleven behouden, maar de arenasetting, het bloemvormige podium (32m breed en 48m diep), de draaiende decorstukken, de LED-wall, de choreografie, de kostuums, etc. werden exclusief voor deze uitvoering in een nieuw jasje gestoken en herleid tot een ongezien totaalspektakel. De gele baljurk van de intelligente en onafhankelijke Belle werd alvast speciaal voor de première gepimpt (zie bijlage), maar op de vallende sneeuw, de vliegende boeken en de eerste publiekelijke verschijning van het beest zelf, is het wachten tot de voorstelling. Extra voorstellingen op 27, 28, 29 en 30 december (telkens 2 voorstellingen per dag) staan vanaf vandaag in verkoop.\

Afbeeldingen

 

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply