Georgina Verbaan

Georgina Verbaan is op 9 oktober 1979 geboren in Den Haag. Reeds op 11 jarige leeftijd begon ze met acteren in de musicalgroep Harlekijn in Zoetermeer. Tot haar 12e levensjaar maakte ze met deze groep kindermusicals. Vanaf 1991 kreeg Georgina Verbaan les op de Jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag. In 1997 debuteerde ze als Hedwig Harmsen in Goede Tijden Slechte Tijden.

Carrière

Voordat Georgina Verbaan in 1997 te zien was in Goede Tijden Slechte Tijden deed ze in 1996 al auditie voor de rol van Kim Verduyn, deze rol ging uiteindelijk naar Angela Schijf. Georgina was te zien tot 2000 in Goede Tijden Slechte Tijden, ze besloot toen te stoppen om zich meer te gaan richten op haar zang carrière. Ze bracht het nummer “If You Want Me” uit, maar dit werd echter geen succes. Hierna was ze nog even kort te zien in Goede Tijden Slechte Tijden om haar zieke oom op te zoeken.

Na GTST begon haar film carriere, ze kreeg een rol in de film Costa! hier speelde ze de rol van Janet. Deze rol zou later voor Georgina Verbaan een alter ego worden. Na de opnames van de film bracht ze wederom een muzieknummer uit, waarmee ook haar nieuwe alter ego betrokken was: Georgina Verbaan feat. Janet. In de clip van het nummer is zowel Georgina Verbaan te zien als Janet. Na de film verschijnt ze nog een aantal keer als Janet in de televisieserie Costa! Hierna is ze kort te zien in de televisiefilm Pista! En komt ze nog even terug in het laatste seizoen van de televisie serie Costa!

In 2004 was Georgina Verbaan te zien als gast jurylid van het Nationaal Songfestival. Dit blijkt een boost voor haar carriere te zijn want vanaf dat moment wordt ze voor verschillende presentatie klussen gevraagd. Zo was ze de presentatrice van het verborgen camera programma Gotcha (2005), medepresentatrice van De Milieuridders (2005), kandidaat in Ranking the Stars (2006 – 2007),  Noorderlicht Nieuws (2008), Tafel van 5 (2009) en ze deed een keer mee met Ik Wed Dat Ik Het Kan in 2009.

In 2004 maakte Georgina Verbaan een vreemde zet om haar belastingschuld af te lossen. Georgina Verbaan besloot te poseren in de Playboy met een 12 pagina’s tellende rapportage. De rapportage zorgde voor veel opspraak over haar borsten, deze lijken in de shoot ineens stukken groter. Georgina liet daarna zelfs röntgen foto’s maken van haar borsten om te bewijzen dat ze natuurlijk waren. Waarschijnlijk was deze opspraak en de verschijning als gast jurylid de reden voor de boost in haar carrière.

Momenteel heeft ze een stabiele carrière als actrice in films. Sinds ongeveer 2004 komt er elk jaar minimaal 1 film uit met een rol voor haar. Ook is de stem van Georgina Verbaan vaak te horen in kinderfilms en hoorspellen. Ook is ze regelmatig te zien als gast in verschillende programma’s. Voor een volledig overzicht ga dan naar deze pagina.

Buiten de schermen

Georgina Verbaan is een uitgesproken vegetariër, hierbij zet ze haar bekendheid als actrice in om meer bekendheid te geven aan het effect van vleesconsumptie.  In 2006 was ze te vinden als lijstduwer tijdens de Tweede Kamer verkiezingen voor Partij voor de Dieren. Hierbij kreeg ze 1.337 stemmen. Georgina is nu woonachtig in Amsterdam. In 2010 kreeg ze een dochter met haar ex partner Rob van de Wouw. Momenteel is Georgina volgens de laatste bronnen single (07-06-2016).

Films met Georgina Verbaan op Filmgeek:

Foto’s van Georgina Verbaan

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.