Kinepolis neemt Nederlandse bioscoop Arcaplex over

Kinepolis neemt vanaf vandaag zowel het vastgoed als de uitbating over van de bioscoop Arcaplex gelegen in Spijkenisse, Nederland. De bioscoop, voorheen in handen van en uitgebaat door de broers Rump, telt 9 zalen en 951 zitplaatsen en ontving ruim 200.000 bezoekers in 2018.

De bioscoop werd in het voorjaar van 2018 nog grondig gerenoveerd en uitgebreid. Drie nieuwe zalen werden hierbij geopend, voorzien van alle zitcomfort en uitgerust met laserprojectie voor een haarscherp beeld.

Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group: “We zijn blij deze prachtige bioscoop te kunnen opnemen in onze groep. De heren Rump zijn de afgelopen jaren blijven investeren in een bioscoopervaring van hoge kwaliteit en wij zullen dit werk met veel plezier verderzetten onder de Kinepolis-vlag. Kinepolis Nederland is een sterbioscoop rijker en we kijken ernaar uit kennis te maken met het team en het bioscooppubliek.”

Deze nieuwe overname past in de expansiestrategie van Kinepolis. Het betreft de 18de Kinepolis-bioscoop in Nederland en de vierde in de provincie Zuid-Holland. Kinepolis betrad de Nederlandse markt in 2014 en beschikt er nu over 130 zalen en ruim 22.000 zitplaatsen.

The following two tabs change content below.

Leave a Reply