Nicolette Kluijver

Nicolette Kluijver is op 29 september 1984 geboren in Hilversum en is een Nederlandse actrice, presentatrice en model. Haar volledige naam is Nicolete Rianne Kluijver. Op haar zeventiende werd ze ontdekt als model, en sinds 2006 begon ze met werken voor BNN.

Carrière

Op haar zeventiende werd ze ontdekt door modellenbureau Elite Model en reisde ze gedurende drie jaar de hele wereld over voor modellenwerk voor Diesel, Tommy Hilfiger en G-Star. Daarna presenteerde ze twee seizoenen voor 6pack en werkte ze vanaf 21 augustus 2006 voor en achter de camera aan het BNN-programma Spuiten en Slikken.

In 2007 maakte ze samen met Dennis Storm het reisprogramma Weg met BNN, presenteerde ze samen met Sophie Hilbrand het BNN-programma De Klimaatpolitie, vormde ze een van de kandidaten van het BNN-programma Crazy 88 en een van de acht presentatoren van Try Before You Die.[3] Bij het laatste programma deed de NS in september 2007 aangifte tegen haar wegens misbruik van de noodrem, vandalisme en ongeoorloofde baanbetreding nadat ze onder andere aan de noodrem had getrokken van de trein. Eerder kreeg ze het in juli 2007 al aan de stok met NOS-hoofdredacteur Hans Laroes nadat ze op 5 juli samen met Hilbrand het weerpraatje van Gerrit Hiemstra in het NOS Journaal van acht uur onderbrak om aandacht te vragen voor het BNN-programma De Klimaatpolitie. Dit was tevens een verzoek aan Hiemstra om vaker aandacht te besteden aan het klimaat en het maken van reclame voor het concert Live Earth twee dagen later.[5]

In 2008 werd Kluijver genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring in de categorie Televizier Talent Award, een nieuwe publieksprijs voor aanstormend TV-talent.[7] Tijdens het Televizier Gala van 2009 eindigde ze als 9e (van 30 kanshebbers) in de categorie Zilveren Televizier-Ster Vrouw. Tijdens de Life4You-uitzending van 3 oktober 2010 werd bekend dat ze als 6e (van 30 kanshebbers) in de categorie Zilveren Televizier-Ster Vrouw van 2010 eindigde. Per 1 januari 2014 stapte Kluijver over naar de zender RTL5. Hier presenteert ze onder andere Expeditie Robinson en de naakte datingshow Adam Zkt. Eva.

Programma’s met Nicolette Kluijver op Filmgeek:

  • Geen 🙁 Schrijf jij een recensie voor ons? redactie@filmgeek.nl

Foto’s van Nicolette Kluijver

Nicolette Kluijver Playboy shoot

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.