Recensie: Demain tout commence

Demain tout commence is dé nieuwe bioscoophit van Frankrijk. De hoofdrolspeler in deze film is Omar Sy. Hij speelde eerder in films als Intouchables, Samba en Monsieur Chocolat. De combinatie drama en comedy maakte me behoorlijk nieuwsgierig naar deze film. Werkt dat eigenlijk wel in één verhaal en hoe pakt dat uit voor deze film?

Plot

Samuel (Omar Sy) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin (Clémence Poésy), een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug…

Demain tout commence

Met de combinatie van drama en comedy zat het wel goed. Samuel, het personage van Omar Sy, heeft een positief karakter en veel humor. Hij kent weinig angst. Op de dag dat hij er achter komt dat hij een drie maanden oude dochter heeft en hij ook nog met haar wordt achtergelaten, raakt hij even in paniek. Wat moet een jonge gozer, een kind nog, met een baby? Hij besluit haar gewoon terug te gaan geven aan haar moeder. Wanneer dit niet lukt, geeft hij de moet niet op, maar gooit hij zijn leven om. Hij is verkocht, dit meisje is zijn dochter en hij zal haar vader zijn, zo goed als hij kan.

De band tussen vader en dochter spat van het scherm af in deze film. Gloria gaat niet altijd naar school, omdat ze voor haar vader moet vertalen. Het huis ziet er meer uit als pretpark dan als gezinswoning maar je ziet Gloria gewoon genieten van haar omgeving. Bernie, de man die zij op de eerste dag in Londen tegen het lijf liepen en die Samuel zijn baan als stuntman gaf, is als een tweede vader voor Gloria. Hij is vaak bij ze en samen vormen ze een vreemd maar liefdevol gezin.

So far, so good. Het is natuurlijk ook een drama film. Niet alleen duikt moeder Kristin weer op, het verhaal heeft meerdere plot twists. Dus hoewel moeder Kristin na 8 jaar haar dochter op wil eisen, is dit eigenlijk niet het enige belangrijke wat Gloria en Samuel overkomt. Deze dingen zal ik niet verklappen.

Het verhaal eindigt niet helemaal zoals ik van tevoren had gehoopt, maar dit maakt de film in mijn ogen eigenlijk alleen nog maar mooier.

Conclusie

Demain tout commence is precies het soort film waar ik het meest van houd. Het is mooi, ontroerend en er zijn scènes waarbij je kunt lachen. Het einde van de film is enerzijds emotioneel, maar gaf me wel een heel goed gevoel over de film. Dit is een film die ik zeker nog een keer wil zien.

Film informatie

Titel: Demain tout commence
Regie: Hugo Gélin
Cast: Omar Sy, Clémence Poésy, Antoine Bertrand, Gloria Colston
Speelduur
: 117 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

You May Also Like

2 comments

Inge says:

Demain tout commence ; Leuk geacteerd door Omar Sy maar de film raakte mij niet. Voelde geen emotie door toch teveel overacting en slap kinderachtig verhaal. Nee jammer , ik geef de film een 6+ Omar is heerlijk om naar te kijken maar ik zat toch teveel in Intouchables en die emotie voelde ik totaal niet in deze film.

Bartje says:

Zelden zo’n waardeloze film gezien. Engelse typetjes zijn te cliché voor woorden en irritant met als dieptepunt de homosexuele vriend van de hoofdpersoon

Leave a Reply