Recensie: London has Fallen

London has Fallen is een vervolg op Olympus has Fallen. De actiefilm gaat over een nieuwe terroristische aanslag op de Amerikaanse president. Ditmaal alleen niet in Amerika maar in London. Wil jij weten of je de film moet zien? Hieronder vind je onze recensie. 

Plot

Geheim agent Mike Banning (Butler) wordt opgeroepen om naar London te komen voor de begrafenis van de Engelse premier. Een terroristische organisatie is van plan een aanslag te plegen op alle aanwezige wereldleiders om daarna de wereld over te nemen. Mike moet samen met de president van de Verenigde Staten en een Engelse MI-6 agent alles uit de kast trekken om de terroristen te stoppen. Wat volgt is een spectaculaire achtervolging door de straten van London. Lukt het Mike om de wereld te redden?

London Has Fallen

London has Fallen

London has Fallen is het vervolg op Olympus has Fallen. Hierin moest veiligheidsagent Mike Banning de Amerikaanse president uit de handen van Noord-Koreaanse terroristen redden. Nu een aantal jaar laten moet Banning de president alweer uit de handen van terroristen reden, hieruit blijkt maar weer dat het leven van de president niet over rozen gaat.

LHFDavidAppleby_CS25_030715_0014.NEF

De film begint met een kwartier vol achtergrond informatie. Aangezien het hier direct mee begint moet je ook direct gaan opletten, hoewel je dit eerste stukje ook kunt missen is het later wel van cruciaal belang dat je het eerste stuk onthouden hebt. Mijn inziens hadden ze beter een soort van intro kunnen maken voordat ze gelijk met feiten begonnen.

Hierna loopt London has Fallen gewoon door als goede film, het verhaal steekt opzicht goed in elkaar. Maar dit veranderd op het moment dat de aanslagen in de stad London gebeuren. Dit is helaas gedaan met heel veel digitale beelden, waarschijnlijk te veel want de aanslagen zijn zo duidelijk nep dat dit afbreuk doet in de film. In Olympus has Fallen zaten ook veel digitale beelden, maar die waren beter verwerkt.

Na dit stuk gaat de film weer verder als actie film met heel veel spannende moment en twee goede plot twists. Hierbij wekt de manier van aanslagen, en de manier van werken mischien wel verbazing in de ogen van de kijkers. Maar de film zit wel gewoon goed in elkaar.

London Has Fallen

Conclusie

Mijn eind conclusie voor deze film is moeilijk. De film is goed, maar de manier van werken van de terroristen is soms iets te belachelijk. Het is zo goed als onmogelijk dat dit daadwerkelijk kan gebeuren waardoor het misschien iets te nep wordt. Aan de andere kant is de film wel spannend en houdt je van begin tot eind vast. Maar dan komen de slechte grafische beelden weer naar voren. Hiervoor geef ik hem toch maar 3 uit de 5 sterren.

Film informatie

Titel: London Has Fallen
Regie: Babak Najafi
Cast: Gerard Butler, Morgan Freeman, Angela Basselt, Melisa Leo, Aaron Eckhart
Speelduur:
99 minuten
Releasejaar:
2016
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Latest posts by Pel Laurens (see all)

2 thoughts on “Recensie: London has Fallen

  1. Het is echt zo’n “niet nadenken” film. Want als je dat begint te doen dan is er zo veel mis met deze film. Heb me er uiteindelijk erg mee vermaakt.

Leave a Reply