10 feitjes over How I Met Your Mother

How I Met Your Mother was een van de betere series die ik gekeken heb. En het is natuurlijk heel jammer dat de serie is afgelopen, ik had persoonlijk nog wel een of twee seizoenen extra willen zien. Nu is er in How I Met Your Mother al heel veel gebeurd, en nog meer uitgelegd… De vraag is alleen, kende jij de volgende 10 feitjes al?

HOW I MET YOUR MOTHER

1> De klok in het appartement van Ted en Marshall staat in elk shot van de kamer op 04:20. Deze tijd is een referentie naar de Amerikaanse tegencultuur. In Noord-Amerika is 20 april (4/20) een feestdag waarbij de tegencultuur de illegale drug in het openbaar gebruikt. Daarnaast is het de tijd dat een groep tieners van de San Rafael High School na schooltijd (16:20) bijeen kwamen om marihuana te roken. Dus om HIMYM taal te blijven: Sandwich Time!

2> Alle scenes met Lyndsy Fonseca en David Henrie (De toekomstige kinderen van Ted) zijn opgenomen tijdens seizoen 1. De scene voor de laatste aflevering van de serie is opgenomen in het begin van het tweede seizoen.

HIMYM - kids

3> Barney is de echte uitvinder van The Bro Code. Deze bevat de regels waar iedere man zich aan moeten houden om zich een Bro te mogen noemen. Als je op onderzoek uitgaat op Google dan kom je tot de conculusie dat deze term niet gebruikt werdt voor 2008.

4> Jason Segel (Marshall) heeft in het echte leven last van een rookverslaving, hierdoor heeft zijn tegenspeelster Alyson Hannigan (Lily) het verzoek bij de schrijvers gedaan om bijna niet te zoenen, en als ze zoenen dat het op bepaalde momenten wordt opgenomen. Dit omdat ze ziek zou worden van de geur van rook in de adem van Jason. Een domme actie van Jason vind ik, ik zou persoonlijk gestopt zijn met roken (Al ben ik nooit begonnen) om Alyson Hannigan te kunnen zoenen.

HIMYM - Wedding

5> Alle websites die genoemd worden in de serie zijn ook daadwerkelijk geregistreerd door het How I Met Your Mother team. Hieronder vallen: canadiansexacts.org, stinsonbreastreduction.com, theslapbetcontdown. De website lilyandmarshallselltheirstuff.com was echt aangemaakt en bevatte een veiling met HIMYM spullen voor het goede doel toen de serie afgelopen was, deze website is inmiddels alleen uit de lucht.

6> Een groot aantal afleveringen referenen naar het verleden van Robin. Ze was vroeger namelijk de popster Robyn Sparkles die superpopulair was in Canada. Haar grootste nummer was Let’s Go to the Mall. Op dit nummer kan je dansen in Just Dance 3.

7> Marshall schept regelmatig op in de serie over het winnen van een Slam Dunk Contest toen hij nog op school zat. Jason Segel, de acteur die Marshall speelt heeft op school daadwerkelijk een Slam Dunk Contest gewonnen.

8> Tijdens het opnemen van seizoen vier was Alyson Hannigan (Lily) zwanger. De producten van HIMYM konden dit niet in de serie verwerken. Bijna het hele seizoen kan je haar zien in wijde topjes of met grote tassen. Dit zijn natuurlijk dingen die door alle producten gebruikt worden om een zwangerschap te verbergen. In de aflevering The Possimpible is haar zwangere buikje wel duidelijk te zien. Hier verteld de scene dat ze zo’n dikke buik heeft gekregen door het winnen van de hotdog eet wedstrijd.

9> Chriss Elliot speelt in de serie de vader van Lily. In het echte leven is hij de vader van Abby Elliot. Abby Elliot speelt vervolgens de rol van Ted’s volledig doorgedraagde vriendin Jeanette.

10> Toen de show ophield heeft Josh Radnor (Ted) de blauwe hoorn echt gekregen van de producenten. Neil Patrick Harris (Barney) heeft de Playbook en het bankje uit het cafe gekregen. De drie gele paraplu’s zijn nu in bezit van de regiseur Pamela Fryman, en de twee makers Craig Thomas en Carter Bays.

HIMYM - Blue Horn

Als je meer van cijfers houdt dan hebben we hier nog 6 feitjes voor je:

Ted date in het totaal 29 vrouwen in de serie, die allemaal niet de moeder van zijn kinderen zijn. Tijdens de show vinden 13 interventies plaats. In alle statistieken die Barney geeft zijn de nummers 8 en 3 betrokken. De stropdas van Barney met de eendjes is te zien in 11 afleveringen. Suit Up! is door Barney maar in 12 afleveringen van de 9 seizoenen niet gezegd. Als we Robin niet meetellen als ex (omdat ze hoofdrolspeelster is) dan is ex Victoria het vaakst te zien, in totaal 16 keer. Er zijn maar 18 scenes waarin Barney geen pak draagt.

En de echte baan van Barney weet iedereen natuurlijk: P.L.E.A.S.E wat staat voor Provide Legal Exculpation and Sign Everything. Met andere woorden hij tekent alle belangrijke documenten voor het bedrijf zonder ze te lezen.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply