12 miljoen euro extra inkomsten voor Matera dankzij Bond-film

De titel van de volgende James Bond-film werd vorige maand eindelijk onthuld. In ‘No Time to Die’ kruipt Daniel Craig voor de vijfde keer in de huid van de iconische Britse superspion. Na ‘Spectre’ liet Craig weten dat hij er genoeg van had, maar toch trekt hij voor de laatste keer het maatpak van James Bond aan.
In ‘No Time to Die’ wordt er gebroken met een aantal tradities. Je zult elektrische auto’s zien, een vrouwelijke 007 en de bondgirl wordt vervangen door een Bond woman. James Bond is met pensioen en geniet van een rustig leven in Jamaica tot zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA opduikt en hem om hulp vraagt. Bond krijgt de opdracht om een ontvoerde wetenschapper te redden, maar deze missie blijkt veel ingewikkelder dan verwacht.

De opnames van de film vonden onder meer plaats in Matera. Dit stadje lig in het zuiden van Italië en is gekend voor zijn rotswoningen die behoren tot het erfgoed van Unesco. De geschiedenis van Matera gaat terug tot in de prehistorie. Deze pittoreske stad was dan ook het perfecte decor voor de nieuwe Bond-film.

In Matera werden voor de opnames 32 verschillende filmsets voorzien. Zo werd er onder meer een achtervolgingsscène opgenomen met de Aston Martin van 007. Er moest ook gezorgd worden voor de voeding en huisvesting van de crew met ongeveer vierhonderd medewerkers. Dit bracht heel veel geld in het laatje voor de lokale horeca en handel.

Burgemeester Raffaello De Ruggieri hoopt ook dat Matera meer toeristen zal aantrekken dankzij de opnames van de film. In totaal zal de productie van ‘No Time to Die’ 12 miljoen euro opbrengen voor Matera. De Ruggieri is dan ook laaiend enthousiast.

In Matera werden al langer films opgenomen zoals ‘The Passion of the Christ’ van Mel Gibson en ‘Il Vangelo secondo Matteo’ van Pier Paolo Pasolini. Dit is echter de eerste keer dat er een spionagefilm werd opgenomen.

Matera is niet de eerste Italiaanse stad die dienst doet als decor in een Bond-film. In voorgaande producties zagen we 007 al aan het werk in Rome, Siena, Venetië, Sardinië, het Comomeer, Cortina d’Ampezzo en het Gardameer.

Leef je alvast helemaal in door net zoals James Bond online roulette en poker te spelen of herbekijk de vorige Bond-films om helemaal terug in de sfeer te komen. Vanaf april 2020 kun je de film in de bioscoop bekijken.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply